compariimobiliare.ro

Ciprian

Totul despre inchirierile imobiliarelor

apartamente de inchiriat in Bucuresti, compari imobiliare

Ca si in anii precedenti, inchirierile sunt un subiect de interes major pentru publicul larg, atat in orasele care sunt centre universitare, cat si in celelalte. Spre deosebire de anii anteriori, preturile au crescut considerabil, depasind uneori cu mult venitul disponibil al romanilor. Ca toate activitatile si evenimentele, si inchirierile au sezonul lor specific.

Potrivit estimarilor realizate de catre expertii Compari Imobiliare, o platforma online complexa cu statistici de preturi si peste 200.000 de anunturi imobiliare si oferte ale unor agentii de prestigiu din intreaga tara, in ultimii 3 ani piata ce vizeaza acest sector a intregistrat cresteri deosebite.

Cei interesati de o garsoniera sau un apartament de inchiriat in Bucuresti sau orice alt oras din tara trebuie  sa se astepte la cereri consistente din partea proprietarilor. Media preturilor in cazul acestora din urma este de aproximativ 5 €/mp. Desigur, in ceea ce le priveste pot exista fluctuatii, in functie de zona in care se doreste a locui. Faleza Nord, spre exemplu, are o medie de 4 €/mp, iar zona Universitatii se coteaza la 8 €/mp. Sunt preturi orientative, despre care cei interesati pot afla mai multe pe compariimobiliare.ro.

Ce trebuie stiut despre inchirierile imobiliare?

Pentru a avea siguranta ca alegerea ce vizeaza chiriile este una corecta, iata care sunt principalii factori ce au influenta asupra preturilor achitate in acest sens. La fel ca si vanzarile imobiliare, chiriile sunt cotate la un nivel destul de crescut. Cresc cerintele si la fel si tendintele in acest sector, tinand cont de mai multe aspecte. De exemplu, inainte de inceperea anului universitar – in cazul centrlor universitare, precum si la startul sezonului estival – cand incep concediile, se sesizeaza cele mai mari cresteri, dar si o forfota de neimaginat.

Un binecunoscut factor ce are o mare influenta asupra chiriilor este zona in care este amplasat imobilul. Multi doresc sa aiba parte de accesibilitate deplina la zonele fata de care manifesta cel mai mare interes, astfel ca aceste locatii sunt dintre cele mai vizate. Cei mai multi dintre cei care pornesc in cautarea de apartamente de inchiriat in Bucuresti urmaresc bulevardele centrale, deci iata si motivul supraaglomerarii si cresterii preturilor de la un an la altul.

Fara doar si poate, traficul este o alta problema pe care toti doresc sa o evite si un criteriu de selectie al apartamentului, respectiv garsonierei, indiferent ca este vorba despre capitala sau alt oras dezvoltat din tara.

Nu este pierduta din vedere nici calitatea constructiei, avand in centrul atentiei conditiile pe care reusesc sa le asigure imobilele. In cazul blocurilor vechi, nu trebuie exclusa posibilitatea riscului seismic. In egala masura, apartamentele care nu au beneficiat de reabilitare nu se incadreaza in categoria celor net superioare din punct de vedere al confortului termic pe care il pot oferi.

Chiar si cel mai mic detaliu trebuie luat in considerare in alegerea chiriei, indiferent ca este vorba despre o colaborare de scurta durata sau una indelungata. In cazul studentilor, este bine intotdeauna sa se tina cont de toate aspectele ce pot face diferenta de confort, mai ales cand vine vorba despre impartirea spatiului si cu alte persoane.

In cazul in care cei ce doresc inchiriere sunt familisti, este de preferat sa se opteze pentru o zona mai retrasa, mai linistita, departe de forfota orasului. Este un detaliu ce va face cu siguranta diferenta.

Doritorii pot analiza statisticile de pe compariimobiliare.ro pentru a-si face o parere cu privire la preturile practicate si la disponibilitatea apartamentelor in zone diverse de interes. Tot aici gaseste si o varietate de anunturi imobiliare, dupa orasul sau zona in care vor sa inchirieze.