Tarile din intreaga lume au propriile lor traditii si obiceiuri de logodna, unele dintre acestea fiind respectate de sute si mii de ani.
Traditii de logodna in culturile indiene si pakistaneze:
In aceste tari orientale, casatoriile sunt adesea aranjate. Indiferent daca mariajul este aranjat sau nu, familia mirelui este cea care face propunerea formala. Cuplul logodit nu este implicat in aranjarea casatoriei. In schimb, familia mirelui prezinta o propunere familiei miresei. In cazul in care se accepta, se aranjeaza o petrecere. La aceasta petrecere, mirele o cere in casatorie oficial pe viitoarea lui sotie. Mai tarziu, cuplul face schimb de inele, iar familiile vor face schimb de produse alimentare, dulciuri si cadouri. Aceasta petrecere are loc, de obicei, in casa miresei. In timpul aceste sarbatori, mireasa este in totalitate decorata, pe palme, incheieturi, brate si chiar pe picioare.
Traditii de logodna in cultura thailandeza:
Traditiile legate de logodnele thailandeze sunt urmate de secole. In loc de un inel de logodna cu diamant, mirele prezinta familiei miresei sale cadouri cu aur. Aceasta ceremonie se numeste “Thong Mun”. In timpul acestui proces, se negociaza, de asemenea, o zestre intre cele doua familii.
Traditii de logodna in cultura britanica:
In Marea Britanie, barbatii sunt, de obicei, cei care isi cer in casatorie partenerele. In timpul acestei propuneri, domnul ingenuncheaza si isi cere in casatorie viitoarea lui mireasa, oferindu-i un inel de logodna. Cu toate acestea, inelul de logodna este purtat pe al treilea deget de la mana stanga. Apoi, o invitatie oficiala cunoscuta sub numele de “invitatie de biserica” este cea care instiinteaza familia, prietenii si cunoscutii de data si petrecerea de nunta. Cele mai multe nunti britanice au loc in zilele de sambata, desi miercuri era considerata candva cea mai norocoasa zi in care sa te casatoresti in Marea Britanie.
Traditii de logodna in Germania:
Aceasta cultura europeana are multe similitudini cu cea din Marea Britanie cand vine vorba de logodna. Cu toate acestea, in urma unei logodne in Germania, atat mireasa cat si mirele poarta inele pe inelarele de la mana stanga. De asemenea, pregatirea nuntii are loc cu multi ani inainte de cererea in casatorie. Familia miresei, de fapt, va planta mai multi copaci la nasterea fiicei. Cand ea se logodeste, acesti copaci sunt vanduti. Banii stransi din vinderea copacilor sunt utilizati ca zestrea ei. De asemenea, anuntul de casatorie va fi prezentat intr-un ziar de nunta, creat de familie.