Iagency

Vezi si fii vazut fara probleme in trafic, cu becuri auto de calitate!

becuri auto

Siguranta in trafic reprezinta o prioritate pentru orice sofer. Ea tine de mai multi factori, dintre care unii, precum calitatea drumurilor sau conditiile meteorologice, nu pot fi controlati de conducatorii auto.

Alti factori, insa, precum stilul de condus sau echiparea corespunzatoare a masinii, depind in totalitate de sofer. De exemplu, vei spori siguranta ta, a pasagerilor tai si a tuturor celorlalti participanti la trafic daca folosesti becuri auto de cea mai buna calitate si te asiguri ca respecti in totalitate litera legii, din acest punct de vedere.

Elemente obligatorii de iluminare si semnalizare, conform legislatiei rutiere

Cand te pregatesti sa achizitionezi becuri auto, nu trebuie sa actionezi la intamplare. Este esential sa te asiguri ca nu iti lipseste nici macar unul dintre dispozitivele de iluminare si semnalizare cu care e obligatoriu sa fie dotat fiecare autovehicul, conform legii. Doar in acest fel, vei vedea cu claritate drumul si, in acelasi timp, vei deveni vizibil pentru ceilalti soferi, care vor intelege din timp ce manevre urmeaza sa faci.

Exista cinci categorii diferite de elemente obligatorii in partea din fata a unui automobil:

• farurile cu lumina de drum, cunoscute si sub denumirea de „faza lunga“;

• farurile cu lumina de intalnire, numite si „faza scurta“;

• lampile de pozitie si stationare, de culoare alba;

• lampile de semnalizare a directiei, de culoare galbena sau portocalie;

• lampile de avarie, identice cu cele folosite pentru semnalizarea directiei.

Suplimentar, automobilele pot fi echipate cu proiectoare sau faruri de ceata, care isi dovedesc utilitatea atunci cand are loc acest fenomen meteorologic.

Pe de alta parte, exista mai multe categorii de becuri auto de la Automag ce trebuie utilizate in mod obligatoriu si in partea din spate a autovehiculelor. Este vorba despre urmatoarele elemente:

• lampile de pozitie sau de stationare, de culoare rosie;

• lampile de semnalizare, de culoare galbena sau portocalie;

• lampile de avarii, cele de franare si de mers inapoi;

• becurile folosite pentru iluminarea placutei de inmatriculare.

Elemente esentiale in alegerea unor becuri auto de calitate

Fiecare conducator auto trebuie sa se asigure, in primul rand, ca achizitioneaza modele compatibile cu masina pe care o detine. In acest scop, e necesar sa acorde atentie datelor inscrise fie pe faruri, fie pe soclu, sau sa consulte cartea tehnica a autoturismului.

Apoi, este recomandata alegerea unor producatori de incredere, recunoscuti pentru calitate pe plan national si international. Pentru o informare corecta, se dovedesc utile sfaturile unui mecanic auto sau recenziile lasate de soferi in mediul online.

Conteaza si tehnologia de iluminare utilizata, din acest punct de vedere existand trei posibilitati: pe baza de halogen, cu xenon sau cu LED.

Majoritatea soferilor au folosit, de-a lungul timpului, dispozitive de iluminat cu halogen, dotate cu un filament identic cu cel al becurilor folosite acasa. Acest gaz are meritul de a oferi o luminozitate buna timp indelungat.

Dispozitivele cu xenon nu au filament, ci un arc electric care face legatura intre doi electrozi, creand o lumina intensa, cu o culoare apropiata de alb.

Mai recent a aparut si este tot mai apreciata tehnologia de iluminare cu LED, care se remarca atat prin posibilitatea de a crea modele personalizate, cat si prin consumul redus de energie electrica.

Alege becuri auto de calitate, potrivite cu masina pe care o conduci, si poti fi sigur ca vei vedea si vei fi vazut fara probleme in trafic!