Aiosif

10 obiective “must see” din Africa

Cei care vor sa descopere cele mai frumoase regiuni din lume trebuie sa ajunga neaparat in Africa. Haideti sa pornim la drum.

afric

Valea Regilor din Egipt. Valea Regilor se afla in apropiere de orasul Theba, azi Luxor, pe malul de vest al Nilului. In aceasta vale se afla 63 de morminte ale faraonilor si ale altor nobili construite intre secolele 16-11 inainte de Christos. Cel mai celebru este cu siguranta cel al lui Tutankhamon.

Kilimanjaro din Tanzania. Kilimanjaro ajunge pana la o altitudine de 5000 de metri si este cel mai mare munte din Africa. Este un veritabil must see din Africa cu o panorama fantastica, cu ghetari si cu rezervatia Uhuru Peak. Regiunea inferioara a muntelui merita si ea o vizita.

Fish River Canyon. Mai putin cunoscut ca Marele Canion din Arizona., Fish River Canyon este cel mai mare canion din lume. Este si  unul din cele mai vizitate locuri din Namibia, unde poti merge pe un drum de 90 de km unde traiesc antilope, zebre, cai salbatici si peste 60 de specii de pasari.

Raul Omo din Etiopia. Daca esti in cautarea unui loc plin de cultura trebuie sa ajungi la raul Omo unde traiesc peste 50 de triburi din care multi mai raman fideli obiceiurilor. O descoperire ideala pentru cei care iubesc cultura africana. In plus, Valea Omo este cea care ofera peisaje care iti vor taia respiratia.

Masai Mara din Kenya. In fiecare an se pot observa pe campiile din Masai Mara din Kenya si Serengeti din Tanzania migratia unor mii de antilope, de zebra si alte animale. Este cea mai spectaculoasa fauna de pe pamant.

Sossusvlei Namib Desert National Park, Namibia. Acest parc national este facut din argila si sare si este protejat de imensele dune de nisip de un rosu minunat, un simbol al Namibiei.

Muntii Virunga din Africa de Est. Aflati la frontiera cu Uganda, Rwanda si Congo, acest lan de munti vulcanici adaposteste si cel mai important parc national din Africa. Muntii au o frumusete incredibila si sunt casa gorilelor de munte.

Craterul Ngorongoro din Tanzania. Este un sit unic din patrimoniul Unesco care se intinde pe aproximativ 19 km. La marginile craterului mai traiesc inca populatia masai in corturi dar ai hipopotami, rinoceri negri, zebre, gazele si lei.

Delta Okavango din Botswana. Aceasta delta este una din cele sapte minuni naturale ale lumii. Este un labirint de lagune, de canale de ape ascunse si de lacuri magnifice cu o fauna foarte bogata.

Piramdele din Egipt. Cu siguranta ca sunt cele mai celebre. In total sunt 100 iar cele mai celebre sunt cea a lui Kheops. Sfinxul lui Giza este una din cele mai vechi dar si une din cele mai mari statui din lume.

Pe care alegi sa il descoperi?