Ashitaba – un nou superaliment despre care toata lumea vorbeste

Uita de varza kale sau de semintele de chia. La Hollywood, de acum inainte se consuma numai Ashitaba, care a devenit alimentul favorit al celor are promoveaza un stil de viata sanatos. Ashitaba este o planta care vine direct din Japonia si care are efecte nebanuite asupra sanatatii.

ashi

La prima vedere ai putea crede ca Ashitaba este o iarba aromatica, frunzele sale fiind rezultatul unei combinari improbabile dintre busuioc si coriandru. Si daca am crede ceea ce spun nutritionistii, se pare ca Ashitaba este un noul superaliment care te va face dependent.

Ashitaba care se traduce literalmente « floarea zilei de maine  sau a viitorului», este celebra pentru proprietatile sale medicinale incredibile. A fost descoperita la Oknawa, o insula unde locuitorii bat orice record in materie de longevitate. Este o planta din familia telinei plina de vitamina B12 care poate preveni bolile cardio-vasculare dar si maladia Alzheimer.

Tijele plantei Ashitaba sunt comestibile si contin un veritabil compus organic cu proprietati anti-bacteriene, fungice, anti-bacteriene, anti-tumorale si anti-bacteriene.

Planta Ashitaba te ajuta sa iti reglezi presiune arteriala, te ajuta sa scazi nivelul de colesterol rau, poate imbunatatti metabolsimul lipidelor si glucidelor, poate intari sistemul iunitar si in acelasi timp poate preveni ulcerul gastric. Nu degeaba Ashitaba mai este numita si « planta longevitatii »

Cum se poate folosi Ashitaba? Acest superaliment nu este inca foarte cunoscut la noi dar este deja o veritabila vedeta in tara sa de origine, Japonia, dar si in China, Thailanda si bineinteles, la Hollywood.

Ashitaba se consuma mai ales sub forma de infuzie de frunze uscate. Frunzele sale se pot folosi si in supele miso si tempura. Cu moderatie insa deoarece are un gust destul de amar.

Ashitaba este delicioasa si in tocanite, salate sau chiar inghetata. Planta se poate folosi si sub forma de garnitura pentru o carne la gratar sau chiar un peste.

Ashitaba se poate folosi si in domeniul cosmeticii sub forma de capsule, pudra sau crema pentru fata. Frunzele sale sunt un puternic anti-oxidant care poate imbunatati toncitatea pielii. Este un produs ideal mai ales pentru tonicitatea pielii