Aiosif

12 biserici magnifice abandonate din jurul lumii

Exista ceva straniu, extrem de frumos si de atragator in ruinele vechilor biserici abandonate si uitate din diverse motive. Unele au jucat un rol extrem de important in istorie, de-a lungul razboaielor, a perioadei insurectiei in timp ce altele reprezinta provocarile si dificultatile lumii moderne.

Geamăna-Romania-820x480Aceste ruine de minuni arhitecturale sunt niste structuri care ne ofera o idee in ceea ce priveste ceea ce a fost.

Geamana, Romania. Satul Geamana din Romania a fost distrus atunci cand valea de aici a fost inundata de apele poluate ale unei mine de cupru din apropiere. In zilele noastre, ruinele bisericii se mai intrevad din apele toxice in nuante de rosu.

Yaropolets, Rusia. Biserica Kazan Theotokos chiar daca este azi un sit abandonat sub protectie, este singura biserica din Rusia care are un dom dublu.

Caen-France1-820x480Caen, Franta. Magnificele ruine ale unei biserici se ridica in Franta, la Caen. Biserica si o mare parte a orasului au fost distruse in timpul Bataliei Normandiei din al doilea razboi mondial.

Roma, Italia. ruinele bisericii San Bonaventura se ridica maiestuoase unde se afla altadata satul Monterano din Roma. Satul a fost din pacate incendiat de armata franceza in timpul unui atac brutal si neasteptat de la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Detroit-Michigan-820x480Detroit, Michigan. Orasul Detroit era altadata al zecelea oras ca marime din Statele Unite. Orasul a suferit insa o puternica criza economica si numeroase cladiri din oras sunt abandonate.

Ross Island, India. Ross Island, una din insulele Andamam si Nicobar a fost ocupata de britanici si folosita pe post de sediu in al doilea razboi mondial. In 1941 un cutremur a distrus insula creand numeroase neplaceri si abandonarea sa. Au ramas in urma numeroase edifici si biserici somptuoase.

Coimbra, Portugalia. Manastirea portugheza Santa- Clara- a Velha, construita in secolul XIV pe fluviul Mondego a fost abandonata in secolul XVII din cauza unor inundatii repetate. Azi biserica a fost restaurata si deschisa publicului.

Bodie-California-820x480Bodie, California. Este un oras fantoma in plina dezvoltare datorita descoperirii zacamintelor de aur intre anii 1876 pana in 1990. Dar cum toate lucrurile bune se sfarsesc, declinul sau a inceput la debutul secolului XX. Biserica sa sta drept marturie pentru un trecut glorios.

St. George, Bermude. Este o biserica neterminata si este un exemplu pentru ceea ce ar fi putut sa fie. Constructia sa a inceput in 1874  dupa ce a fost distrusa de o furtuna. Dar constructia sa a fost oprita repede  dupa ce s-a descis ca biserica originala sa se repare.

Dumfries, Scotia. Magnificele ruine ale bisericii colegiale Lincljuden se afla la periferia orasului Dumfries, Scotia. Vestigiile sale somptuoase sunt protejate si deschise publicului.

Gary, Indiana. Gary a fost odata un oras in plina dezvoltare  datorita exploatarii otelului, dar in 2013 un sfert din casele sale erau abandonate. La fel ca si biserica metodista de aici.

Ani, Turcia. Altadata capitala regatului medieval armenian, Ani a jucat un rol important in comert iar cladirile sale erau cele mai avansate din punct de vedere tehnologic.  A fost abandonat intre secolele 16 si 17 dar vestigiile orasului cu 1001 biserici mai raman in picioare.