Alimente care elibereaza porii

Exista un numar mare de remedii, terapii si suplimente care ne ajuta sa eliminam toxinele acumulate pe pielea noastra sub forma de impuritati, puncte negre sau acnee. Insa, daca ne dorim sa prevenim aceasta problema intr-o maniera simpla si naturala, cea mai buna strategie consta in includerea alimentelor urmatoare in meniul de zi cu zi deoarece au proprietatea de a elimina toxinele.

Drojdia de bere

Drojdia de bere este unul din cele mai bune remedii pentru a lupta impotriva problemelor de piele, aceasta fiind un excelent purifiant la nivel cutanat. Drojdia de bere ne ajuta sa eliminam impuritatile si sa tratam cazurile de dermatita sau psoriazis. Putem consuma pana la 6g de drojdie de bere pe zi. Poti adauga drojdia de bere in sucuri, smoothies, supe sau preparatele din legume.

piele

Ciresele

Aceste delicioase fructe estivale au proprietatea de a curata sangele de toxine ceea ce ajuta pielea sa se curete in mod natural. In plus, continutul bogat de vitamine favorizeaza starea de sanatate si aspectul pielii noastre.

Merele

Regele fructelor nu ar fi putut sa lipseasca din acest articol datorita numeroaselor proprietati benefice de care dispune. Marul este un aliment detoxifiant care elimina toxinele, favorizeaza buna functionare a ficatului si lupta impotriva bacteriilor care obstrueaza porii pielii. Merele se pot consuma crude, in salate, sucuri sau smoothies, deserturi sau compoturi.

Lamaia

Lamaia nu poate sa lipseasca din cadrul unei terapii de purificare a pielii, in special daca este vorba de pielea grasa. Numeroase produse de curatare contin deja lamaie aceasta avand proprietati purficatoare si antiseptice. Pentru a beneficia de aceste proprietati trebuie sa consumi apa cu lamaie, dimineata pe stomacul gol.

pielee

Papadia

Aceasta planta silvestra care creste in mod natural pe campuri si in gradini este una din cele mai purificatoare plante. Papadia actioneaza direct asupra ficatului facilitand munca de autocuratare a corpului nostrum, permitandu-i pielii sa nu elimine atatea toxine prin intermediul porilor. Papadia se poate consuma sub forma de infuzie sau adaugata cruda in salate.

Ananasul

Acest fruct tropical este benefic nu numai sistemului digestiv pentru a elimina retentia de apa ci si in reducerea inflamatiilor datorita continutului bogat de bromelina. Din acest motiv, recomandam ananasul in cazul tuturor problemelor cutanate care genereaza o inflamatie precum dermatita, urticaria sau psoriasis.