Aiosif

Londra – atractii gratuite

Londra este una din cele mai populare destinatii din Europa dar si din lume oferindu-le vizitatorilor sai o multime de locuri de vizitat si o multime de activitati de practicat. Monumente, parcuri, gradini, muzee, ai sansa de a admira o incredibila colectie de cultura…unele chiar gratuit. Am facut pentru tine o selectie a celor mai bune atractii gratuite din Londra.

 

covent

Covent Garden

Situat in partea de vest a Londrei, cartierul Covent Garden adaposteste o multime de atractii precum Royal Opera House, piata Covent Garden, Teatrul Regal de pe strada Drury Lane, muzeul transporturilor din Londra si biserica St. Paul. Covent Garden adaposteste numai putin de 13 teatre, peste 60 de baruri si puburi si numerosi artisti de strada.

regent

Regent’s Park

Regent’s Park, intins pe 166 de hectare este un spatiu verde dotat cu o gama vasta de atractii impartite intre rocada interna si rocada externa. In afara de un drum care leaga aceste doua zone, parcul este pedestru in totalitate. In interiorul parcului exista un numar mare de gradini, un lac ce adaposteste mai multe specii diferite de pasari, o zona de navigatie, terenuri de sport si locuri de joaca pentru copii.

maritim

Muzeul National Maritim

Muzeul National Maritim este cu siguranta cel mai mare muzeu maritim britanic, cel mai mare de acest gen din lume. Situat in Greenwich, acesta adaposteste o colectie de peste 2 milioane de obiecte. Greenwich a fost multa vreme asociat cu marea si navigatia. Muzeul ofera acces la o colectie unica de cartografie, manuscrise si machete, pe langa numeroasele instrumente stiitifice, de astronomie si de cronometraj situate la baza observatorului regal.

muzeuu

Muzeul de Istorie Naturala

Construit in 1881, acest muzeu este vizitat de milioane de turisti anual. Peste 80 de milioane de elemente repartizate in cinci colectii majore – botanica, entomologie, mineralogie, paleontologie si zoologie. Celebru pentru eforturile sale de taxonomie, de identificare si conservare, expozitiile muzeului reprezinta valori istorice si stiintifice importante, precum si specimene colectate de Charles Darwin.

traf

Trafalgar Square

Situat in centrul Londrei, construit in jurul unei zone vechi cunoscute sub numele de Charing Cross, Trafalgar Square este o piata construita pentru a comemora batalia de la Trafalgar, o victorie navala importanta din secolul 19.