Aiosif

Insulele secrete ale Europei

Uita de Capri, Santorini sau Fuerteventura. Traieste o noua aventura insulara cu ajutorul unei selectii a insulelor secrete ale Europei.

gugh

Gugh, Anglia

Insulele Scilly din partea de sud-vest a Angliei formeaza un arhipelag frumos. Din 140 de insule doar cinci sunt locuite printre care St. Agnes de unde, in functie de maree, poti traversa marea de nisip si sa ajungi pana la minuscula insula Gugh. Punctul sau culimant este Kitten Hill care ajunge la 34m deasupra nivelului marii.

san-miguel

San Miguel, Portugalia

San Miguel le ofera turistilor sai peisaje demne de Jurassic Park precum Lagoa do Fogo, lac aflat intr-un crater vulcanic.

colonsay

Colonsay, Scotia

Ssituata intr-un loc izolat din Oceanul Atlantic, Colonsay este o veritabila oaza de pace. Turistii pot face o plimbare de-a lungul falezelor sale vertiginoase, pe plajele sale vaste. Pentru a te rehidrata, nu uita sa gusti din berea specifica regiunii.

texel

Texel, Tarile de Jos

Nu este nevoie sa mergi pana in Maldive pentru a profita de plajele cu nisip alb, de morile de vant si de turmele de oi. Trebuie doar sa mergi in Texel.

sark

Sercq, Insulele Anglo-Normande

Cu cat o insula este mai mica cu atat este mai frumoasa. O insula mica, cu o suprafata de cinci kilometri patrati, Sercq este compusa din doua parti distincte, micuta si marea Sercq, cu patru plaje accesibile cu ajutorul unor scari.

elba

Elba, Italia

Aceasta insula muntoasa din arhipelagul toscan a fost locuita de o celebritate, Napoleon fiind exilat aici timp de 300 de zile intre anii 1814-1815. Elba este unul din siturile protejate ale parcului national al arhipelagului toscan, plaja sa de nisip fin este pur si simplu superba.

inishmore

Inis Mor, Irlanda

Inis Mor este una din insuelel din Aran, din largul Galway. Vizitatorii pot admira aici vestigii din epoca de fier sau sa aiba parte de o plimbare linistita in mijlocul peisajelor verzi, propice relaxarii.

mykines

Mykines, insulele Feroe

Insulele Feroe sunt situate intre Norvegia si Scotia, o provincie autonoma a regatului Danemarca. Mykines este pur si simplu spectaculoasa. Casele rosii cu acoperisuri verzi, vai de un verde superb, faleze luminoase…

lavezzi

Insulele Lavezzi, Franta

Mic grup de insulite situate intre Corsica si Sardinia, insulele Lavezzi ofera un peisaj idilic cu ape de un turcoaz superb.