Aceasta tubercula cu gust dulce are o multime de beneficii asupra sanatatii. Printre acestea se numara excelenta capacitate de a purifica ficatul, de a reduce hipertensiunea arteriala. Sfecla este o arma redutabila impotriva constipatiei, un veritabil concentrat de energie. Descopera in cele ce urmeaza de ce ar trebui sa consumi sfecla mai des.
Sfecla contine o cantitate importanta de Vitaminele B si C dar si minerale precum potasiu, sodiu, magneziu si fibre. Sfecla contribuie la combaterea anemiei, a starilor de oboseala si epuizare datorita unui continut bogat de fier si magneziu. Este ideala pentru persoanele aflate intr-o faza de recuperare sau de convalescenta. Reduce in mod natural hipertensiunea arteriala, are proprietati anti-inflamatorii, este un aliment purifiant care ne ajuta sa curatam sangele si ficatul. Sfecla rosie favorizeaza eliminarea toxinelor care intra in corpul nostru din cauza poluarii.
Sfecla reduce riscurile de a suferi de boli cardiovasculare, este un aliment anti-cancer, la fel ca majoritatea alimentelor de culoare violet iar continutul sau bogat de fibre favorizeaza tranzitul in mod natural.
Sfecla contine betacianina care elimina toxinele periculoase din organism. Acest compus este esential pentru ficat deoarece evita supraincarcarea acestuia, nefasta pentru sanatate. Sfecla este cunoscuta in special pentru capacitatea de a curata sangele: contine o cantitate importanta de fier care permite celulelor sangelui sa se regenereze si sa sporeasca aportul de oxigen din organism.
Datorita proprietatilor sale detoxifiante, sfecla rosie evita dezvoltarea celulelor canceroase. Drept urmare, este vorba despre un aliment extrem de puternic in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon. In realitate, toate fructele si legumele detin aceasta putere. Iata de ce este atat de important sa le consumam zilnic pentru a preveni cancerul.
Mai multe studii au demonstrat faptul ca sfecla poate reduce nivelul de colesterol rau si sa sporeasca nivelul de colesterol bun in organism. Datorita continutului bogat de antioxidanti, sfecla are puterea de a preveni stresul oxidativ. Aceasta caracteristica ne permite sa ne protejam de un numar mare de boli si ne ofera o senzatie de bunastare.
Pentru un plus de energie consuma sfecla rosie. Nitratii continuti de aceasta reduce consumul de oxigen necesar ceea ce reduce senzatia de oboseala si ne sporeste energia. Trebuie sa slabesti cateva kilograme? Sfecla este cel mai bun aliat al tau. Datorita continutului bogat de fibre si nutrienti, aceasta favorizeaza pierderea in greutate. In momentul in care ajunge in stomac, sfecla absoarbe o multime de apa datorita fibrelor, ceea ce provoaca o senzatie de satietate aproape imediata.