Aiosif

Cum sa elimini definitiv mucegaiul din casa ta

Nu exista nimic mai enervant si mai insalubru decat aceste ciuperci care cresc in spatiile umede ale casei noastre precum bucatarie, mocheta, pereti, in cele mai neasteptate colturi. Mucegaiul este o problema care nu trebuie neglijata. Acesta poate provoca reactii alergice sau crize de astm. Daca nu actionam la timp, mucegaiul poate deteriora definitiv suprafata pe care se afla. De aceea este important sa se efectueze o curatenie periodica a acestor spatii, cu ajutorul unor metode utile care ne vor permite sa scapam de acest inamic.

mucegai

Ce este mucegaiul si de ce apare?

Mucegaiul este un tip de ciuperca care nu apartine regnului animal, nici regnului vegetal. Un tip de celule diferite care cresc in colonii din momentul in care sunt reunite o serie de conditii precum:

  • Un nivel de oxigen adecvat;
  • O umiditate ridicata;
  • O temperatura ridicata;

Singurul lucru pe care il putem face este sa controlam umiditatea si sa curatam aceste spatii in mod periodic. Nu uita ca exista diferite tipuri de mucegai, unele din acestea fiind extrem de toxice precum aspergillus.

Cum putem preveni si elimina mucegaiul?

Uneori suntem tentati sa cumparam produse chimice care, pe langa faptul ca nu ofera rezultatele scontate, genereaza mai multe riscuri decat beneficii. Exista solutii cu adevarat practice si economice. Iata-le.

Controlul umiditatii

Din pacate nu putem sa ne pastram locuinta la temperaturi scazute in permanenta pentru a evita prezenta acestor ciuperci insalubre. Mucegaiul adora spatiile prost ventilate cu temperaturi ridicate. Apare intotdeauna in pivinita, sub mobila din lemn, in colturile bucatariei, in dulapuri sau debarale. O solutie simpla este ventilarea regulata a acestor spatii. Deschide larg ferestrele camerelor, bucatariei si lasa aerul sa intre in aceste incaperi.

ulei

Uleiul de arbore de ceai

Arborele de ceai este cel mai bun dezinfectant natural care exista, da rezultate excelente. Iata preparatul care va da cele mai bune rezultate. Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de arbore de ceai;
  • 2 cesti de apa (500ml);
  • un recipient cu pulverizator;
  • manusi;

Inainte de toate, nu uita sa iti pui manusile pentru a-ti proteja mainile. Mucegaiul poate provoca reactii neasteptate, este indicat sa nu il atingi cu mainile goale. Este de ajuns sa amesteci apa cu ulei de arbore de ceai, sa le pui in recipient si sa amesteci. Aplica acest amestec pe zonele afectate de mucegai, lasa sa actioneze timp de o jumatate de ora si vei vedea cum mucegaiul dispare.