Litoral romanesc

admin

Grecia, Turcia si Bulgaria, sau Romania?

Parca de la an la an, numarul turistilor care prefera litoralul romanesc in detrimentul celor strain este din ce in ce mai mic. Insulele grecesti, serviciile impecabile oferite de turci sau preturile mici ale bulgarilor par mult mai atragatoare pentru romanii din ce in ce mai inradacinati in cultura europeana. Cu toate astea, fara sa le vedem, statiunile romanesti se dezvolta si ele, de la an la an.
Litoral romanesc
Daca vei cauta o cazare pensiuni costinesti , vei descoperi ca fiecare pensiune a inceput sa ofere elemente de bun simt, care in urma cu ceva vreme erau un lux. Astfel, fiecare camera are baie proprie, apa calda, asternuturi curate si aer conditionat, ceea ce spune ceva. Evident, acelasi lucru il gasesti si in alte tari, asadar, de ce sa alegi Costinestiul, spre exemplu, in detrimentul Nisipurilor de aur?
Exista multe motive pentru care Costinestiul ar putea sa fie mult mai ok pentru o vacanta decat una dintre statiunea vecinilor bulgari:
  • Restaurante cu mancare delicioasa, romaneasca. Este adevarat, bulgarii au All inclusive si ofera mancaruri gustoase, insa exista restaurante in Costinesti care ofera atmosfera deosebita si mancaruri cu un gust pe care il cunosti. Pana la urma, este ok sa incerci mancaruri noi, insa cea mai mare placere ti-o fac tot cele pe care le stii deja;
  • Preturi mici. Inchirierea unei camere in Costinesti costa aproximativ 60 de lei pe noapte. Chiar daca nu ofera alte servicii incluse in pret, o astfel de camera este greu de batut de o camera de hotel din Bulgaria;
  • Mandria de a merge la mare in Romania. Multi romani calatoresc in afara tarii fara sa isi cunoasca cu adevarat propria tara. Un sejur pe litoralul romanesc ar putea sa fie un bun inceput in acest sens si ar putea sa uimeasca;
  • Viata de noapte excelenta. Costinestiul, alaturi de Vama Veche, reprezinta un adevarat punct de start atunci cand vine vorba de distractie. Sunt statiuni studentesti iar acest lucru atrage an de an mii de turisti straini. De ce nu i-ar atrage si pe ai nostri.

Turismul romanesc trebuie sa fie promovat, pentru ca este, fara doar si poate, un turism cu potential. Cu cat mergem mai mult la mare in Romania, cu atat ajutam mai mult tara sa creasca si sa ofere servicii de calitate din ce in ce mai buna. Cine stie, poate peste cativa ani, Costinestiul va deveni o destinatie de vacanta europeana.