Aiosif

3 destinatii alese pentru pasionatii de ciocolata

Cui nu-i place ciocolata? Care sunt cele mai alese destinatii in care aceasta se poate degusta? Urmatoarele destinatii iti vor permite sa descoperi ciocolata sub toate formele sale. Daca sunteti atat de pasionati de ciocolata de ce nu va indulciti sejurul cu niste ciocolata? Iata trei destinatii care va promit cele mai dulci desfatari.

bruges

Bruges, Belgia

Bruges este un oras al artei, al monumentelor, al muzeelor si al canalelor. In ciuda populatiei sale de doar 20 000 de locuitori, orasul Bruges adaposteste numai putin de 52 de magazine de ciocolata, fiecare din acestea oferindu-si specialitatile delicioase.

Bruges este capitala ciocolatei, orasul european in care se gaseste cea mai mare concentratie de magazine de ciocolata. Ciocolatierii din Bruges mizeaza pe diversitate. Unii sunt specializati in pasta de migdale, altii in praline…An de an, in luna Noiembrie se organizeaza un Festival al Ciocolatei. La Bruges se afla chiar si un Muzeu al Ciocolatei, Choco Story care le ofera vizitatorilor sai demonstratii cu privire la prepararea acestui produs delicios dar si mostre gratuite.

 

ecuador

Ecuador

De mai bine de 400 de ani, viata locuitorilor din Ecuador se invarte in jurul bobului de cacao. Aici putem gasi cea mai buna cacao din lume. In Ecuador se organizeaza excursii de 9 zile pe tema ciocolatei si a culturii ecuadoriene si reia itinerariul imprumutat de ciocolatierul Jose Ramon Castillo in timpul filmarii documentarului El Cacao. Orasul Vinces, supranumit Micul Paris este principalul exportator de cacao din lume. La Hacienda Canas veti descoperi plantatii de arbori de cacao si metodele de recoltare al bobului de cacao.

La ferma biologica Rio Muchacho vizitatorilor li se prezinta toate etapele care duc la prepararea ciocolatei calde, de la recolta pana la bautura finala.

ontario

Stratford, Ontario

In Stratford, oras celebru in lumea intreaga pentru festivalul Shakespeare se spune ca oamenii vin pentru ciocolata si raman pentru teatru. Exista numeroase magazine specializate in vanzarea de ciocolata precum si restaurante care ofera o mare variatate de produse pe baza de cacao.  La Chocolate Barr’s Candies puteti alege dintr-o mare varietate de ciocolata oferita gratuity. Proprietarul sau, Derek Barr prepara peste 160 de produse insa ciocolata cu menta este de departe preferata clientilor.