Aiosif

Cele mai surprinzatoare sate din Europa

In aceasta vara, profita de vacanta si pleaca intr-o calatorie insolita in descoperirea celor mai surprinzatoare sate din Europa. Desprinse parca din filele de poveste cu care am crescut, aceste sate europene poseda peisaje mirifice.

Hallstatt, Austria

Inscris in Patrimoniul mondial Unesco, Hallstatt ne prezinta o alta imagine a Austriei, una extrem de romantica. Descoperind acest sat austriac vei avea impresia ca te afli intr-un colt de rai. Cunoscut pentru cripta sa, Hallstatt atrage in fiecare an numerosi vizitatori.

Rothenburg Ob Der Tauber, Germania

Descoperind Rothenburg Ob Der Tauber, ai impresia unui déjà vu. De fapt, Walt Disney s-a inspirit din acest mic sat din Germania pentru a-si imagina lumea lui Pinocchio. Rothenburg Ob Der Tauber poseda o multime de cladiri medievale. Parcul castelului, Markplatz si ruinele reprezinta o vizita obligatorie

bled

Bled, Slovenia

Bled este un sat cunoscut pentru lacul si insula sa, doua atractii turistice majore din Slovenia. Aceasta statiune este cunoscuta si pentru peisajele sale alpine.

hallstatt

Manarola, Italia

Situat intre Riviera Italiana si un lant muntos, la marginea unei faleze, Manarola este cel mai mic sat din Italia. Este legat de Riomaggiore de celebra Via dell’Amore, o poteca sapata in stanca, deasupra marii.

Satul lui Popeye, Malta

In anii 1980, o replica a satului lui Popeye a fost construita la Malta. Marinarul cu muschi puternici, sotia sa Olivia, Brutus sau Gontran inca mai locuiesc in zilele noastre in acest sat transformat in muzeu.

Folegandros, Grecia

Folegandros, un sat din Grecia, este Santorini in varianta neaglomerata. Aflat in apropriere de Santorini, ofera echilibrul perfect dintre albastrul de pe geamul si acoperisul caselor si albul imaculat al cladirilor.

rothenburg

Colmar, Alsacia

Colmar figureaza pe lista celor mai frumoase sate din Europa. Chiar daca a fost bombardat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a reusit sa supravietuiasca in mod miraculos. Specialistii sunt de parere ca supravietuirea este datorata frumusetii aleilor pietruite, caselor cu structura din lemn si canalelor linistite

Telc, Cehia

Pe vremuri, cand a venit vorba de frumusetea caselor sale, localnicii au fost extrem de competitivi. Fatadele in stil baroc par sa se ia la intrecere in frumusete, toate sunt zugravite in culori pastelate.