Migrenele, probleme sacaietoare care afecteaza pe toata lumea, raman inca un mister in ceea ce priveste functionarea lor. Dar se pare ca s-a descoperit ca anumite alimente pot favoriza aparitia lor.
Deci daca suferi in mod constant de migrene, trebuie sa te asiguri ca vei urma un regim alimentar care sa nu contina anumite alimente si care iti pot agrava starea. Iata deci care sunt alimentele de evitat cu orice pret.
Untul de arahide. Din nefericire, acest aliment extrem de bun face parte din principalii factori care pot provoca migrenele. Este unul din cele mai rele alimente pentru cei care sufera din cauza migrenelor, mai ales cele cronice.
Nu este deci recomandat deoarece contine un aminoacid, care se numeste tiramina. Untul de arahide este si un alergen iar alergiile pot da dureri de cap.
Ciocolata. Raportul ciocolatei cu durerile de cap este unul destul de particular, deoarece se pare ca este unul din cele mai rele alimente care pot cauza dureri de cap. Dar pentru unele persoane este un remediu natural contra migrenelor deoarece contine serotonina. . Explicatia este ca datorita nivelului sau ridicat de magneziu ciocolata te ajuta sa te relaxezi si sa destinzi vasele de sange, lucru care duce la eliminarea migrenei.
Dar pe de alta parte, la fel ca si untul de arahide, ciocolata contine tiramina care poate provoca migrene. Are si o concentratie mare de cafeina, care poate provoca la randul ei si ea migrene. Consumul excesiv de ciocolata trebuie deci sa fie evitat.
Vinul. Nu, nu vorbim aici despre migrena provocata de mahmureala ci de faptul ca vinul, la fel ca si orice alt tip de alcool poate sa duca la aparitia migrenelor. Si asta foarte repede. Fermentatia strugurilor poate sa duca la secretia de tiramina care este dupa cum stii deja principalul declansator al migrenelor. Un motiv deci in plus pentru a consuma alcool cu moderatie. Nu uita ca vinul alb este cel care poate declansa migrena, in timp ce vinul rosu nu prea. Asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi.
Fructele pe baza de tanini. Chiar daca nu fac parte din aceeasi familie, fructele au un lucru in comun – contin tanini. Sunt deci alimente care nu se recomanda atunci cand suferi din cauza migrenelor.
Taninii intra in constructia biologica a anumitor fructe cum ar fi lamaia, grepfrutul, pepenele alben sau caisele. Si este un lucru stiintific dovedit faptul ca taninii pot sa declanseze migrene.