Aiosif

Descopera Zagreb, bijuteria Croatiei

Fie vara, fie iarna, capitala Croatiei are numeroase atractii turistice cu care isi va seduce vizitatorii. Vara este posibil sa hoinaresti pe numeroasele sale stradute pietonale, in timp ce iarna poti merge la schi pe Slejme, varful principal la muntelui Medvednica care atinge o inaltime de 1033 de metri, in nordul orasului. Iata ce poti vizita intr-un sejur aici.

01-vacances-croatie-zagreb

Biserica Sfantul Marc, construita in secolul al XVIII-lea, situata in partea de sus a orasului cu un acoperis unic, colorat si remarcabil. Se afla intre parlamentul croat si palatul prezidential

Parcul Maksimir este o oaza de prospetime in mijlocul orasului. Este ideal pentru jogging sau pentru plimbari in aer liber in centrul Zagrebului

Orasul Zagreb a fost renovat intre secolele XVII si XVIII, adoptand un stil baroc. Vechile case din lemn au fost distruse, in timp ce bisericile si manastirile si-au facut aparitia. Azi, aceasta arhitectura foarte claisca ofera un contrast minunat cu noile cladiri care dateaza din secolul XX si secolul XXI care sunt cele mai moderne. Un regal pentru ochi cu alte cuvinte.

mirogoj

Cimitirul Mirogoj este un loc care trebuie neaparat vizitat in timpul unei vizite la Zagreb. Parcul Samare a fosr creat in anul 1876 iar numeroasele sale arcade, cupole si biserica sa au aparut treptat mai tarziu.

Teatrul national ii va incanta pe iubitorii de cultura. Este situat intr-o cladire minunata cu o arhitectura vieneza si ii primeste pe cei mai mari artisti din lume aici.

Gara centrala este un monument minunat. Are un stil neo-clasic si le va permite celor mai aventurosi sa iasa din oras si sa viziteze si celelalte regiuni croate care sunt foarte fermecatoare.

Catedrala Sfantul Stefan este o catedrala destul de veche, care dateaza din anul 1903. In secolul al XIX-lea a fost reconstruita din cauza unui cutremur si are 105 metri inaltime, doua clopote care au numeroase bogatii.

arhive

Arhivele nationale ale Croatiei sunt o cladire foarte frumoasa, o cladire istorica, in stil Art Nouveau intr-un parc plin de calm si de arbori.

plitvice

Parcul National al lacurilor Plitvice merita sa fie si el vizitat. Este cel mai vechi parc national din Europa si cel mai mare parc din Croatia care face parte din patrimoniul Unesco inca din anul 1979.

Zagreb este un oras plin de bogatii si de peisaje somptuoase la un pret care bate orice concurenta. Deci merita cu prisosinta sa fie vizitat in aceasta vara.