Aiosif

Cele mai frumoase hoteluri de gheata din lume

Ice ice baby… iti plac vacantele cat mai racoroase, cu gheata de preferinta? Iata in acest caz care sunt cele mai frumoase si cele mai incredibile hoteluri de gheata din lume, de la Slovenia pana la Suedia, de la Andorra pana la Alaska….

ice_hotel_sweden_before_the_big_bang_by_rob_harding_timsam_harding_-_photo_christopher_hauser_icehotel_680_0

Ice Hotel din Jukkasjäroi, Suedia. Este primul hotel de acest gen si cel mai mare. Se afla intr-un mic oras la 200 de km fata de cercul polar arctic unde locuiesc 1100 de persoane si 1000 de caini. Dar in fiecare an vin aici peste 50000 de persoane care vor sa vada aurora boreala. Pe 5500 de metri patrati, hotelul este din 1000 tone de gheata si 30000 de tone dintr-un amestec de zapada si gheata.

Hotelul de Gheata din Quebec, Canada. Un hotel luxos in apropiere de Quebec, care se reconstruieste in fiecare an in cateva saptamani. Aici vei gasi si un tobogan de gheata si o capela.

Arctic Resort Kakslauttanen, Finlanda. Aici vei putea dormi intr-un  igloo cald si vei putea admira aurorele boreale prin acoperisul de sticla direct din pat.

Hotel Igloo din Sorrisniva, Alta, Norvegia. Cuverturile din piele de ren, sacii de dormit terimici si sauna iti vor tine aici de cald.

hotel_iglu_grandvalira_andorra_680_foto_de_grandvalira

Hotel Igloo, Grandvalira, Andorra. Cine a zis ca trebuie sa mergi in nord pentru a te caza intr-un hotel de gheata? Un hotel cu patru camere doar aflat la o inaltime de 2350 de metri in Pirinei.

hotelofice_romania_cchris_burton_680

Hotelul de Gheata din Romania. Primul in genul sau in Europa de Est. Un hotel aflat langa Lacul Balea, pe inaltimile Muntilor Carpati.

SnowCastle din Kemi, Finlanda. O adevarata bijuterie in materie de arhitectura de zapada unde copiii vor fi incantati de curtea interioara din zapada si gheata.

 

Snow Hotel din Kirkenes, Norvegia. Peretii sau au mai mult de 1 metru 50 grosime si daca temperatura ramane la minus 5 grade sacii de dormit polari iti vor tine de cald.

Satucul Eschimosilor din Slovenia. Hotelul Igloo de aici face parte dintr-un satuc de eschimosi cu iglo-uri legate intre ele printr-un sistem de tunele.