4 comori ascunse ale Patrimoniului Mondial Unesco

Unesco permite protejarea patrimoniilor mostenite din trecut pentru ca noi sa le putem transmite generatiilor urmatoare. Frumuseti arhitecturale, culture ancestrale…descopera cateva din comorile ascunse ale patrimoniului mondial.

seregneti

Parcul national Serengeti, Africa

Parcul natural din Tanzania cu o suprafata de peste 14 000 km² regrupeaza peisaje de savana si sute de specii de animale si vegetale. Elefanti, babuini, lei, pasari de tot genul in acest parc, bogatia continentului african. Propice ecoturismului, cea mai buna modalitate de a descoperi acest patrimoniu natural exceptional este un safari fotografic.

Gombasecka_cave

O perla necunoscuta: Slovacia

Zeci de situri din Slovacia sunt inscrise in patrimoniul mondial Unesco. Aceasta tara situata intre Austria, Ungaria, Polonia si Ucraina este mai cunoscuta chiar daca adaposteste o multime de comori naturale si culturale. Cele mai magice sunt sunt grotele sale feerice: cascade (Domica), stalactite si stalagmite uimitoare (Gombaseckà). In ceea ce priveste patrimoniul cultural, Slovacia adaposteste un castel ce dateaza din secolul XII, la Spis, cel mai mare de acest gen.

turfan

Asia: Turfan, o minune tehnologica cu o vechime de 2000 de ani

In provincia chinezeasca Xinjiang, Tourfan este situat intr-o zona desertica arida. Acest lucru nu o impeidica sa fie unul din principalele orase in ceea ce priveste productia de struguri. Cum este acest lucru posibil din moment ce nu ploua niciodata? Raspunsul il avem noi: un sistem de irigatie ingenios cunoscut sub numele de Karez. Inventat in urma cu peste 2000 de ani, karez reprezinta o retea de canale subterane care recupereaza apa de la zapada topita din muntii Tianshan ducand-o pana in podgorii. Incredibil.

sintra

Sintra, minunea din Portugalia

Una din comorile ascunse ale Europei este Sintra, situata la o distanta de doar 25 de kilometri de Lisabona. Sintra este plasata strategic intre mare si munti, de parca asteapta rabdatoare sa fie admirata de trecatorii care indraznesc sa se piarda in acest decor minunat: natura bogata si luxurianta, cultura cosmopolita, gastronomie abundenta si mostenire istorica maiestuoasa. Un mic colt de rai, locul in care a luat nastere Romantismul. De ce spunem acest lucru?  Numerosi scriitori din secolele 18 si 19 au fost inspirati de acest loc, dand frau liber emotiei si dramei.