Algele sunt din ce in ce mai consumate si acest lucru nu este deloc uimitor. Datorita virtutilor uimitoare pe care le poseda, acestea se pot folosi atat in domeniul cosmeticii, al fitoterapiei, cat si al nutritiei.
Nori. Cu siguranta ca ai auzit pana acum de alhele nori, mai ales daca consumi makis. Dar alga nori nu reprezinta doar atat. Este alga care are cele mai frumoase calitati nutritionale. Este o sursa foarte importanta de proteine vegetale, dar si de numeroase vitamine, precum vitamina A si chiar vitamina F, care da chiar exista. Contine si minerale in cantitati foarte importante. Dar asta nu este totul. Este cea mai bogata in oligoelemente precum fierul, zincul sau chiar iodul.
Kombu. Este o varietate de alga mai intriganta dar plina de beneficii. Kombu este o veritabila mina plina de minerale- calciu- de opt ori mai bogata decat laptele, magneziu, fosfor, potasiu si sodiu. Dar si de vitamine precum vitamina A, B, C, E, F si K. oligoelementele sunt si ele prezente.
Wakame. Poate te sperie acest nume, dar in realitate, este vorba despre o alga delicioasa. Alga wakame se foloseste cel mai adesea pe post de potentiator de gust dar are in acelasi timp si o multime de calitati nutritive. Este o sursa foarte buna de proteine, de vitamine, de calciu, de magneziu si de potasiu. Pe langa oligoelementele deja prezente, listei lungi i se mai poate adauga si lipide de cea mai buna calitate, acizii grasi polinesaturati omega 3 cei mai buni atunci cand vine vorba despre protejarea sistemului cardiovascular.
Agar-Agar. Are o putere de gelifiere de opt ori mai puternica decat gelatina clasica. Contine foarte putine calorii, deci nu are cum sa « ingreuneze » preparatele in care este folosita.
Spirulina. Cum sa nu alegi sa consumi spirulina? Este un veritabil super aliment foarte bogat in proteine. Are un procent de peste 70% deci este cel mai bun prieten al vegetarienilor. In plus, este o sursa incredibila de nutrienti benefici precum pro-vitamina A, vitamina B9, C si oligoelemente.