De ce sa apelezi la un designer de interior?

cool-staircase-and-stairway-interior-design-ideas-2Daca este sa intrebam 100 de romani, 99 dintre ei isi amenajeaza singuri propriile case. Cu sfaturi citite pe internet, primite de la prieteni sau pur si simplu prin propria intuitie, romanii aleg sa se descurce singuri. Nu este singurul domeniu in care romanii aleg sa se descurce singuri. De regula, ne reparam singuri instalatiile, ne construim singuri unele piese de mobilier si ne punem singuri gresia in baie.

Este sanatoasa o astfel de decizia? NU!

Este fireasca? DA! ( Majoritatea iau in considerare bugetul cand decid sa faca in regim propriu diverse lucrari, iar bugetul nu este intotdeauna cel mai mare)

Este economica? NU! Din pacate, de cele mai multe ori, o treaba facuta de un amator este o treaba facuta de un amator. Aceasta nu va raspunde tuturor cerintelor pe care le ai, se va strica repede si va solicita mai multi bani in timp.

No vom insista pe foarte multe domenii, ci pe unul foarte putin dezvoltat in Romania: Designul de interior.

De ce este bine sa apelezi la un designer de interior?

Punctat, motivele sunt urmatoarele:

  • Pentru ca vine cu un suflu nou si te scoate din zona de confort.
  • Pentru ca a studiat modul in care culorile, pozitionarea anumitor obiecte si chiar lumina dintr-o camera te pot influenta.
  • Pentru ca te poate ajuta sa economisesti bani si timp.
  • Pentru ca are experienta si iti poate oferi un portofoliu in acest sens.

Cu siguranta ai ramas fixat pe ideea cu banii si cu timpul. Da! Un designer interior te ajuta sa economisesti, chiar daca iti face o factura care ti se poate parea uriasa. Economia apare in momentul achizitiilor. O canapea de 5000 de lei, pe care ti-o doresti tu, poate sa nu fie atat de potrivita pentru tine, cum este una de 2500 de lei si sa nu se incadreze atat de corect in camera ta de 15 metri patrati. Gresia viu colorata, care costa 100 de lei pe metru patrat poate sa nu fie atat de eleganta precum gresia simpla, intr-o culoare, ce costa 30 de lei.. Economiile apar din fiecare detaliu si pot fi mari. La sfarsitul unei lucrari, rezultatele pot fi impresionante.

Evident, pentru a fi impresionat de rezultat, trebuie sa alegi un designer bun. Cautand pe internet, noi am fost impresionati de Luigi Design, pentru pozele reale de la portofoliu, pentru parerile clientilor si pentru concept. Daca apelati la un designer interior, va asteptam cu pareri despre el! 😀