8 alternative la sare

Nu poti renunta nicicum la sare? Iata cateva solutii pentru a nu renunta la ea si fara a-ti pune sanatatea in pericol.

sare

Algele. Laptuca de mare, nori, dulse, spaghete de mare, kombu regal sau wakame… algele sunt cea mai buna solutie pentru ca salatele tale sau marinatele sa fie sarate in mod natural. Se gasesc in mod normal uscate si gata sa fie folosite.

Sarea roz de Himalaya. Este bogata in minerale si in oligo-elemente si este un tip de sare care nu contine iod sau aditivi. Poate sara si parfuma de minune felurile de mancare.

Sarea lichida care se poate vaporiza. Sarea lichida este cea mai buna alternativa la sarea clasica deoarece are un nivel mult mai scazut de sodiu. Contine oligoelemente si vine cu un gust sarat minunat pentru o mutime de feluri de mancare.

Gomasio. Gomasio este un condiment japonez care are la baza sare si seminte de susan. Trebuie sa fie adaugat in felurile de mancare dupa prepararea acestora. Are de zece ori mai putina sare decat echivalentul sau traditional si vine in plus cu un gust lejer de aluna.

Apa de Vichy. Este o apa minerala care contine gaze in mod natural, bogata in bicarbonat de sodiu care nu are insa efectele nocive ale sarii traditionale. Nu contine insa clorura de sodiu care se consuma de obicei din cauza sarii traditioanale.

Tamari. Tamari este un condiment care se prepara pornind de la boabele de soia fermentate, sare de mare si apa. Este aliatul ideal pentru cele mai delicioase salate. Nu abuza insa de el deoarece poate sa contina un nivel ridicat de sodiu.

Sare cu telina. Un amestec de telina uscata si de sare. Are un procent de 80% sare deci trebuie folosit cu parcimonie.

Sarea mai light. Nu vorbim aici despre un substitut la potasiu ci despre un produs care pastreaza gustul sarat dar care sunt in acelasi timp benefice pentru sanatate.

Nu uita ca sarea se ascunde si in paine, biscuiti, mezeluri, branza sau supe deci ar trebui sa limitezi si consumul acestora. Felurile de mancare semi-preparate contin si ele un nivel foarte ridicat de sare.