Aiosif

Ce trebuie sa mananci pentru a digera cat mai bine?

O digestie buna tine in primul rand de ceea ce punem in farfurie. Trebuie sa reduci mai intai consumul de alimente care sunt acide si grase, dar si consumul de cafea sau de alcool. In plus, trebuie sa privilegiezi alimentele care favorizeaza tranzitul si limiteaza balonarile si senzatia de prea plin in stomac sau pe cea de acreala. Care sunt alimentele de privilegiat? Iti spunem in acest articol.

digestie

Fructele si fibrele lor. Fructele proaspete sau cele uscate sunt foarte bogate in fibre si sunt excelente pentru digestie, cu conditia sa nu exagerezi cu ele, bineinteles. In caz contrar, va trebui sa ai grija la accelerarea tranzitului.

Marul. Marul contine pectina, un super aliat pentru digestie. Contine si un nivel ridicat de fibre care iti permite sa reglezi tranzitul intestinal cu blandete. Cel mai bine ar fi sa il consumi sub forma sa natur decat sub forma de suc pentru a putea profita din plin de toate beneficiile sale.

Ananasul. Ananasul este bogat in bromelina, o enzima care poate accelera absorbtia de proteine in organism. Daca vei consuma ananas la sfarsitul mesei vei reusi sa digerezi mai bine carnea sau pestele.

Para. Para este o sursa foarte buna de fibre – 2, 3 grame pe 100 de grame, printre care si celuloza si hemiceluloza, fibre insolubile care pot favoriza tranzitul si absorb apa din organism. Cel mai bine ar fi sa consumi pere bio cu coaja cu tot deoarece aceasta este mai bogata in fibre.

Legumele verzi. Legumele verzi sunt cele mai potrivite deoarece sunt foarte bogate si ele in fibre. Cel mai bine ar fi sa le consumi fierte deoarece curde pot favoriza balonarile.

Cerealele integrale. Paine, orez, paste sau tot felul de cereale… sub forma lor integrala sunt mai bogate in fibre si nu sunt atat de fermentate. Daca ai probleme cu digestia, cel mai bun este orezul deoarece este absorbit mai bine.

Iaurtul. Iaurtul se poate digera mai usor decat laptele si poate trata problemele gastro-intestinale.

Ghimbirul, un super aliment. Este cel care evita « lenea » intestinelor si poate stimula problemele digestive. Putin ghimbir in ceai la sfarsitul mesei va stimula foarte bine digestia.