AncaP

Adevarat sau fals? Idei preconcepute despre paine

Adevarat sau fals? Idei preconcepute despre paine

Painea ingrasa, sandwich-ul nu reprezinta o masa echilibrata…un medic a decis sa faca lumina, sa spulbere toate ideile preconcepute care circula in legatura cu acest aliment extrem de consumat in lumea intreaga.

Painea ingrasa. Fals. Painea devine adesea inamicul numarul 1 al alimentatiei mai ales in momentul in care urmam un regim de slabit. Insa ne impiedica cu adevarat painea sa slabim ? Daca o consumam in cantitati mari, painea, la fel ca restul alimentelor poate sa ingrase. Prin urmare, cheia consta in cantitatile consumate. Nu trebuie sa uitam ca painea se adauga feculentilor pe car ii consumam de-a lungul unei zile. Atentie insa la painea alba care contine amidon. De asemenea, trebuie sa fim deosebit de atenti si la alimentele pe care le consumam impreuna cu painea.

Sandwich-ul reprezinta o masa echilibrata. Adevarat. Nu mai are rost sa iti faci mustrari de constiinta in momentul in care consumi un sandwich in pauza, la munca. Cu toate acestea, nu ai niciun motiv sa faci acest lucru. Sandwich-ul reprezinta o masa destul de echilibrata, contine feculenti, proteine daca adaugam sunca sau un piept de pui si legume daca adaugam rosii sau salata. Daca este consumat dupa-amiaza alaturi de un fruct si putina apa, nicio problema. Trebuie doar sa ai grija sa nu adaugi la sandwich maioneza sau ketchup. De doua-trei ori pe saptamana ne putem permite sa consumam un sandwich.

Painea faciliteaza tranzitul. Fals. In cazul unor persoane care au probleme digestive painea este un atu. Fibrele sunt cele care participa la reglarea tranzitului. Acestea se regasesc in special in fructe si legume. Painea integrala, asociata cu o hidratare corespunzatoare, poate avea un impact pozitiv insa nu se compara cu fructele si legumele.

Paine si ciocolata, gustarea ideala. Fals. Pentru gustare, putem consuma, 2 sau 3 patratele de ciocolata neagra insa nu alaturi de paine. La gustare alege un produs lactat sau un fruct.