AncaP

Alimentele excelente care pot restaura colagenul pielii

Alimentele excelente care pot restaura colagenul pielii, carne, fructe, gelatina, legume, peste, proteine, vitamina C

Atunci cand ai peste 35 de ani si cand pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, din fermitate si cand ridurile incep sa isi faca incet dar sigur aparitia, un singur element trebuie sa fie aratat cu degetul. Este vorba despre colagen.

In termeni mai clari, colagenul este un fel de proteina adeziva care uneste celulele intregului corp. Fara el, organismul nu ar fi capabil sa duca la bun sfarsit aderenta tuturor compusilor sai.

Exista insa unele alimente excelente atunci cand vine vorba despre a recapata fermitatea sau elasticitatea, dar si o buna tinuta a pielii.

Carnea. Carnea si toate varietatile sale reprezinta un element nutritional foarte important atunci cand vine vorba despre regimul nostru alimentar. Carnea de pui, de vita, de porc sau de oaie are un nivel foarte important de colagen.

Pestele. Chiar daca pestele nu este foarte bogat in colagen, fata de carne, acesta are un nivel foarte important de proteine. Iar acizii grasi esentiali omega 3 care se regasesc in somon protejeaza membranele adipoase din jurul celulelor pielii. Drept consecinta, acesta poate sa reduca inflamatiile si vine cu un plus de elasticitate si de fermitate pentru piele.

Gelatina. Gelatina este compusa in proportie de 90% din derivati din proteinele de colagen. In plus, este foarte slaba in calorii.

Fructele si legumele rosii. Fructele sau legumele rosii precum merele, capsunile, ciresele, sfecla sau ardeii grasi contin licopen, o substanta care pe langa faptul ca are o minunata actiune antioxidanta, ajuta la producerea de colagen.

Fructele bogate in vitamina C. Vitamina C este o vitamina fundamentala pentru productia de colagen. O vitamina care se regaseste din abundenta in kiwi, portocale, grepfrut sau ananas. In plus, fructele bogate in vitamina C mai contin si antioxidanti care ajuta la prevenirea si reducerea ridurilor.

Legumele. Legumele precum varza, vanata, salata sau spanacul sunt si ele  excelente pentru productia de colagen.

Alimentele bogate in sulf. Alimentele precum sfecla, telina, maslinele verzi sau negre, usturoiul, castravetele sau tofu au un nivel foarte important de sulf. Adica vin cu un nivel foarte important dintr-un compus care stimuleaza productia de colagen.