AncaP

Ce alimente trebuie sa consumi atunci cand suferi din cauza aciditatii stomacale?

aloe vera, banane, Ce alimente trebuie sa consumi atunci cand suferi din cauza aciditatii stomacale?, ghimbir, ovaz, pepene, reflux, salate

Senzatia de arsura care persista in gat si in stomac dupa ce am luat masa sau dupa cinele mai copioase este o problema foarte frecventa a zilelor noastre.

Principalele cauze ale aciditatii pot sa fie numeroase- stresul, un ritm alert al vietii, un regim bogat in grasimi saturate sau in hidrati de carbon, sedentarismul, oboseala…

Din fericire insa, exista unele alimente care pot trata sau calma arsurile la stomac. Care sunt acestea?

Ovazul. O cereala consumata cel mai adesea la micul dejun,care vine cu o senzatie de satietate foarte durabila si care poate sa calmeze in acelasi timp senzatia de arsura. In plus, se poate consuma in orice moment al zilei, exact atunci cand iti doresti. Este delicios alaturi de stafide. Iar ovazul este cel mai bun pentru a absorbi acidul fructelor uscate.

Ghimbirul. Trebuie sa fie consumat cu moderatie deoarece are un gust foarte puternic. Este cel mai util aliment atunci cand suferi din cauza aciditatii, deoarece are o minunata actiune anti-inflamatorie, ideala atunci cand suferi din cauza problemelor gastro-intestinale.

Aloe Vera. Aloe Vera este cel mai bun remediu pentru a trata tot felul de dureri. Iar daca suferi din cauza acidului, daca peretii esofagului sunt afectati, aici va intra in actiune minunata planta. O poti consuma in sucuri naturale sau smoothie.

Salatele de legume. Legumele verzi precum salata sau rucola au capacitatea de a trata arsurile la stomac. Dar si durerile provocate de acid. Nu trebuie sa adaugi nici sare nici rosii in salate, nici branza. Uleiul de masline si sarea sunt mai mult decat de ajuns pentru asezonare. Telina este un ingredient foarte important si ea atunci cand vine vorba despre salatele sanatoase si benefice pentru sistemul digestiv. Contine foarte multa apa, fibre si alunga senzatia de foame in mod eficient.

Bananele. Sunt niste fructe ideale pentru a trata refluxul deoarece are un pH in jur de 5, 6.

Pepenele rosu si pepenele galben. Aceste doua fructe sunt excelente pentru persoanele care sufera din cauza refluxului deoarece contin foarte multa apa si pot echilibra nivelul de acid din stomac.