Aiosif

Alimentele ideale pentru echilibrul tau interior

Te simti fara energie? Oboseala isi face simtita prezenta din ce in ce mai des? Munca dar si familia te solicita din ce in ce mai des si nu mai stii cum sa faci fata?

alimente

Opreste-te pentru un moment si respira. Esti stresat/a si ar trebui sa recunosti asta in sfarsit. Ar fi si cazul sa iei si masuri pentru ca acest lucru sa nu iti afecteze cumva calitatea vietii. Pentru asta iti venim in ajutor cu cateva alimente care te vor ajuta sa te simti mai bine in viata de zi cu zi.

Spune Da fructelor uscate. Migdalele, nucile sau arahidele sunt fructele uscate care te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit, datorita vitaminei B, o substanta incredibila. Aceasta va elibera serotonina la tine in creier, un element foarte important pentru o mai bune conexiune intre neuroni. Daca suferi de o carenta sau un dezechilibru vei suferi si din cauza anxietatii, a insomniei si a nervozitatii.

Banana. Specialistii sunt de parere ca banana este cel mai bun fruct anti-stres. Este ideala pentru a combate anxietatea zilnica de care numeroase persoane sufera.

Ciocolata neagra. Este un aliment delicios pentru cei care vor sa isi imbunateasca starea de spirit. Ciocolata neagra este savuroasa si bogata in feniletilamina care este un precursos al serotoninei. Te poate deci ajuta sa iti reglezi biochimia cerebrala, sa iti linistesti starile de anxietate  si gandurile negative atunci cand suferi din cauza stresului.

Somonul. Somonul este cel care te poate ajuta sa diminuezi nivelul de stres datorita acizilor grasi omega 3 care combat inflamatiile si sa reduci nivelul de cortizol din organism. Acizii grasi omega 3 te ajuta sa reduci stresul cu 20%.

Iaurtul natur. Iaurtul natur fara zahar este cel mai bun aliment probiotic care te ajuta sa reglezi tranzitul intestinal si sa reduci inflamatiile. Un lucru foarte important deoarece in perioadele de stres intestinele sunt cel mai adesea alterate. Sunt excelente si pentru sistemul nervos.

Nu uita deci sa incluzi toate aceste alimente la tine in meniu de indata ce simti ca nivelul de stres urca sau simti ca oboseala isi face simtita prezenta.