Aiosif

Alimente care pot inlocui avantajos pastele

Pastele sunt preparate cu faina alba rafinata deci contin foarte putine vitamine,minerale sau fibre. In plus, au si un indice glicemic ridicat ceea ce implica faptul ca pot favoriza stocarea de grasimi.

naut

Fie ca ai grija de silueta ta sau ca ai o intoleranta la gluten, trebuie sa stii ca exista unele alternative delicioase la paste la care poti apela fara probleme.

Traiasca cerealele integrale. Cartofii, orezul, painea dar si cerealele apartin la fel ca si pastele, familiei feculentilor, reprezentand deci o sursa foarte importanta de zaharuri lente care sunt indispensabile pentru sanatatea oragnismului. In versiunea lor integrala sunt mult mai interesante din punct de vedere nutritional deoarece au un indice glicemic mult mai scazut.

Alimentele fara gluten. Unii dintre noi nu pot consuma paste daca sufera din cauza unei boli coliace – adica sufera din cauza unei intolerante la gluten. Toate alimentele propuse aici sunt 100% fara gluten.

Porumbul. Este cel care poseda proprietati anti-oxidante care pot proteja celulele corpului contra imbatranirii celulare.

Lintea. Lintea face parte din familia leguminoaselor. Este bogata in fibre iar o alimentatie bogata in fibre poate contribui la diminuarea riscului de a suferi de cancer de colon. In plus, vin cu o senzatie de satietate rapida si de lunga durata.

Cartofii. Sunt o sursa de zaharuri lente indispensabila. Se pot consuma de preferinta alaturi de leguminoase sau de legume bogate in fibre din cauza indexului lor glicemic destul de ridicat care poate favoriza stocarea de grasimi.

Quinoa. Este un aliment mic plin de beneficii insa. Contine fibre si  multime de nutrienti. Are si un gust lejer de aluna si se poate consuma alaturi de carne si de peste.

Salsifi sau Barba Caprei. O leguma care apartine de familia radacinoaselor care la fel ca si lintea, este o sursa importanta de fibre. O parte din zaharurile din salsifi este constituita din inulina un zahar care nu este digerabil si care poate favoriza dezvoltarea bacteriilor benefice sanatatii intestinelor.

Nautul. Nautul apartine familiei leguminoaselor. Este deci o leguma bogata in proteine de origine vegetala si in fibre si este slaba in materii grase in acelasi timp. Ce ai putea cere mai mult?