admin

Apartamente Bucuresti: in blocuri vechi sau ansambluri rezidentiale noi?

Daca vrei sa cumperi in curand un apartament in capitala, trebuie sa cantaresti bine optiunile pe care le ai inainte sa faci aceasta investitie considerabila. Unde este mai bine sa cauti apartamente Bucuresti, in blocuri vechi sau in ansabluri rezidentiale noi? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni?

Apartamente noi sau vechi in Bucuresti

Trebuie sa studiezi ofertele pietei, sa vizitezi mai multe apartamente Bucuresti si sa te consulti cu familia inainte sa cumperi o locuinta. Probabil cel mai important aspect pe care sa il discuti este cat de nou este apartamentul.

Daca este sa ne gandim strict la felul in care se prezinta, apartamentele din imobilele noi sunt net superioare locuintelor din blocuri vechi. Ansamblurile rezidentiale noi au un aspect unitar, sunt termoizolate si iti ofera o primire calduroasa de fiecare data cand mergi acolo.

Se spune ca apartamentele din blocurile vechi, construite inainte de 1990, sunt mai rezistente decat ceea ce se construieste acum. Adevarul este ca legile au fost modificate de mai multe ori de atunci si fiecare modificare a adus cu sine reguli mai stricte in ceea ce priveste structura si rezistenta cladirilor de locuinte.

Daca esti in cautarea unor apartamente Bucuresti din blocuri vechi, avantajul este ca poti gasi multe variante in zona centrala si ultracentrala. Aici, spatiul este limitat si nu vei gasi cu usurinta apartamente noi.

Un alt beneficiu al apartamentelor vechi este ca bucataria este o incapere clar delimitata. Daca vrei sa te folosesti de camera de zi strict pentru relaxare si nu vrei sa vezi aici electrocasnice sau vesela, cauta apartamente Bucuresti in blocuri vechi.

Ce avantaje ai in apartamente Bucuresti recent construite

Spre deosebire de blocurile vechi, in blocurile noi instalatiile sanitare si electrice sunt noi si nu produc probleme locatarilor. La apartamentele noi, performanta acestor instalatii este crescuta si nu se pune problema inlocuirii lor prea curand. In alte cuvinte, nu va fi nevoie sa investesti pentru modernizarea lor sau repararea unor eventuale probleme.

Cand vizitezi apartamente Bucuresti in ansambluri rezidentiale noi, vei vedea ca acestea sunt dotate cu centrala termica proprie, iar peretii sunt bine izolati termic. Acest lucru se traduce printr-o buna eficienta termica si facturi mici la intretinere.

Apoi, in aceste apartamente Bucuresti recent construite ai posibilitatea sa iti compartimentezi spatiul fara sa fie nevoie sa obtii aprobari, daca nu vrei sa actionezi asupra peretilor de rezistenta. Pe de alta parte, intr-un bloc vechi este nevoie de mai multe aprobari inainte de a face orice modificare.

Nu poti neglija dezavantajele achizitiei unui apartament dintr-un bloc nou. Pretul este mai mare decat al apartamentelor din imobile vechi, iar cele mai multe ansambluri rezidentiale recent construite nu au prea aproape scoli, gradinite, spitale, magazine mari sau retele de transport in comun – si depinzi destul de mult de un autoturism personal.

Ambele variante vin cu plusuri si cu minusuri. Fie ca vrei o locuinta dintr-un bloc vechi sau dintr-un complex nou, important este sa alegi din acele apartamente Bucuresti care sunt pe placul tau si in bugetul de care dispui.