Beneficiile tratamentului de microdermabraziune cu cristale

Microdermabraziunea se bucura de un interes major in ultimul deceniu in Romania, datorita dorintelor oamenilor de a arata si simti mai tineri. Aceasta procedura non-chirurgicala este disponibila numai in cabinetele dermatologice si in institutele de estetica medicala, putand fi efectuata doar de catre esteticienii specialisti.

Tratamentul de microdermabraziune cu cristale este unul dintre cele mai eficiente metode de reinnoire dermica. Acesta actioneaza prin transmiterea unor cristale mici (de bicarbonat de sodiu sau oxid de aluminiu) printr-o bagheta speciala pe zona de piele care trebuie tratata. Bagheta are, de asemenea, un dispozitiv de aspirare, care va extrage cristalele in exces, celulele moarte ale pielii si impuritatile indepartate in timpul procedurii.

Microdermabraziunea cu cristale ofera multe beneficii, desi oamenii o folosesc in primul rand pentru a obtine un aspect al pielii mai tineresc. Acest tratament ajuta, de asemenea, la eliminarea cicatricilor vechi de acnee, pistruilor, petelor maro si a ridurilor.

Pielea omului este construita astfel incat sa produca mereu celule noi, care sa le inlocuiasca pe cele vechi situate in epiderma. Cu toate acestea, pe masura ce inaintam in varsta, acest proces incetineste, iar inlocuirea pielii dureaza mai mult. Acesta este motivul pentru care ridurile tind sa-si faca aparitia la suprafata pielii. Microdermabraziunea cu cristale accelereaza acest proces de producere a celulelor noi, prin eliminarea (exfolierea) stratului cornos (stratul superior) al pielii, permitand astfel scoaterea la iveala a celulelor noi si tinere. Aceasta noua piele este mult mai sanatoasa, mai proaspata si, totodata, mai frumoasa.

Alte beneficii pe care le poti obtine in timpul unui tratament de microdermabraziune cu cristale sunt: reconstruirea celulelor pielii, activarea receptorilor de oxigen si eliminarea reziduurilor si deseurilor de pe piele (excesul de sebum, impuritatile, celulele moarte ale pielii, etc.).

Microdermabraziunea va deschide, de asemenea, porii infundati si va permite pielii sa respire si sa se oxigeneze. Dupa procedura, acesti pori deschisi sunt mult mai receptivi la tratamentele faciale de intinerire si la cremele de hidratare, putand, totodata, sa fie mai bine tratati impotriva acneei.

Prin practicarea regulata a unui tratament de microdermabraziune cu cristale la fiecare cateva saptamani, poti elimina ridurile, stimulezi reinnoirea pielii si ajuti organismul sa continue dezvoltarea unei pieli sanatoase.

microdermabraziune cu cristale