Când a devenit ilegal consumul de alcool la volan? 

Cones for the examination, driving school concept. lesson for novice car drivers, test for beginner

Știm cu toții că este ilegal să te urci la volan dacă ai consumat alcool. Alcoolul ne afectează pe toți în moduri diferite, uneori este suficientă o singură băutură pentru a trece de limita legală.

Încă dinainte ca mașinile să stăpânească drumurile, în 1872 se considera o infracțiune să fii beat în timp ce conduceai o trăsură de cai, vite sau mașini cu abur. Persoanele care erau prinse se confruntau cu o amendă sau chiar și închisoare.

În 1925 s-a introdus legea justiției penale care a făcut să fie infracțiune să consumi alcool atunci când ești la volan. Mai târziu, în 1936 s-a introdus precursorul etilotestelor de astăzi. Persoanele testate trebuiau să respire într-un dispozitiv tip balon, urmând ca aerul să fie amestecat cu o soluție chimică. Culoarea rezultată a aerului indica cantitatea de intoxicație. 

Cu trecerea aniilor legislația s-a tot modificat. România este un stat care și-a asumat toleranță zero pentru alcool la volan, orice valoare de alcool în aerul expirat este sancționată. 

Există numeroase motive pentru care nu ar trebui să te urci la volan sub influența alcoolului sau alte substanțe stupefiante. În primul rând, condusul sub influența alcoolului crește riscul unui accident. Nu îți dorești să pui viața ta în pericol sau a oricărei alte persoane. Nimănui nu îi place să se gândească la asta, dar ai putea merge la închisoare. Fiind sub influența alcoolului poți lovi o persoană cu mașina. Dacă provoci un deces ai putea petrece mulți ani la închisoare. Alte motive sunt, desigur, provocarea daunelor materiale și pierderea permisului auto. 

Responsabilitatea de a fii un șofer conștiincios este a ta. La școala de șoferi, InstructorulTau, din Brașov înțelegem că trecutul e trecut. Vom face tot posibilul să te aducem înapoi pe scaunul șoferului cu cât mai puțină bătaie de cap. 

Oferim suport pentru cei cu Permis Anulat

Deși anularea permisului este o pedeapsă drastică, la InstructorulTau, te ajutăm să dobândești permisul de conducere din nou. Ce trebuie să știi este că nu trebuie să urmezi din nou cursurile unei școli de șoferi. Spre deosebire de cei care nu au permis și se înscriu să obțină unul, șoferii care au permisul anulat nu trebuie să urmeze cursurile de pregătire teoretică și practică. 

Trebuie să depui un dosar la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. După promovarea examenului teoretic școala de șoferi InstructorulTau, din Brașov îți va pune la dispoziție un autovehicul pentru proba practică. 

InstructorulTau este o școală de șoferi cu rezultate recunoscute la nivel național. Echipa noastră de instructori profesioniști, bine pregătiți și dedicați misiunii noastre de a scoate șoferi responsabili, lucrează din 2009.

Parcul nostru auto este unul variat, cu mașini echipate cu dotări de ultimă generație. La categoria B ai posibilitatea să alegi pentru proba practică una din următoarele mașini: Peugeot 407, Volkswagen Polo R-line, Ford Fiesta , Hyundai I30 , Citroen C3 , Skoda Fabia iar tot la categoria B dar cu cutie de viteza automata Renault Talisman și Hyundai Santa Fe.

Înainte de examenul teoretic te sfătuim să intri pe site-ul nostru. Vei găsi legislația rutieră și 8 video-uri care explică legislația prin exemple reale. Îți vei reaminti toate indicatoarele rutiere, marcajele rutiere, legislația specifică, mecanică, conduita ecologică și preventiva, normele de prim ajutor, fără bătăi de cap. 

Alege InstructorulTau, înțelegem orice situație și venim în sprijinul tău dacă ai avut permisul anulat.