admin

Ce ar trebui sa faci si ce nu ar trebui sa faci dupa un tratament de peeling chimic

Peelingurile chimice sunt personalizate pentru fiecare pacient in functie de problemele pe care le are la nivelul pielii. Tratamentele variaza ca intensitate si adancime de penetrare, necesitand o ingrijire ulterioara speciala.

Conform esteticienilor de la G. Beauty Concept, un salon de cosmetica Brasov specializat in tratamente faciale, inclusiv in tratamente de peeling chimic, in urma unei asemenea proceduri, este nevoie de a face si de a evita anumite lucruri, in asa fel incat pielea sa se vindece in siguranta, iar efectele sa fie maxime.

​Ce ar trebui sa faci dupa un peeling chimic:

Urmeaza sfaturile medicului / esteticianului care ti-a facut tratamentul.

Alege un profesionist specializat in efectuarea acestui tip de tratament, deoarece peelingurile chimice folosesc solutii acide pentru a patrunde in piele. Pentru a fi sigur ca pielea se va vindeca frumos in urma peelingului, urmeaza instructiunile medicului / esteticianului legate de modul de ingrijire a tenului.

Spala-ti pielea cu apa calduta.

Pielea este foarte sensibila dupa un peeling chimic. Apa rece sau fierbinte se poate simti inconfortabil si poate agrava pielea. Pentru a evita orice iritatie a pielii, foloseste apa usor calduta atunci cand iti clatesti fata.

Foloseste protectie solara.

Stratul de piele proaspat iesit la iveala in urma unui peeling chimic este mai sensibil la razele UV. Daca il expui la soare, se poate confrunta cu inflamatii. Crema de protectie solara este intotdeauna un produs esential de ingrijire a pielii, dar este o necesitate dupa un peeling chimic, deoarece protejeaza fata in timp ce bariera naturala a pielii este inca slaba. Asigura-te ca folosesti crema de protectie solara ori de cate ori iesi afara sau petreci timp langa o fereastra.

Foloseste produse delicate de ingrijire a pielii.

Utilizeaza produse de ingrijire care nu iti irita pielea. Alege produse fara sapun si creme hidratante pe baza de apa, fara ingrediente dure. Evita retinolul, agentii de exfoliere si alte componente abrazive.

Hidrateaza-ti pielea.

Pielea este mai uscata decat de obicei dupa un peeling chimic si trebuie sa o hidratezi. Esteticianul sau medicul iti poate recomanda o crema puternic hidratanta, care sa iti calmeze pielea sensibila.

​Ce nu ar trebui sa faci dupa un peeling chimic:

Sa-ti atingi fata prea dur.

In urma unui peeling chimic, ar trebui sa eviti sa aplici presiune pe pielea tratata. Peelingurile chimice nu numai ca expun pielea cruda si sensibila, dar provoaca de asemenea, exfolierea straturilor superioare ale pielii. Deoarece aceste straturi de piele se vor exfolia treptat, poate fi tentant sa iti indepartezi cojitele cu degetele. Acest lucru insa este complet interzis, deoarece risti sa iti provoci infectii, sangerare, eruptii si cicatrici. Utilizeaza in schimb o crema hidratanta si lasa-ti pielea sa se desprinda in mod natural pentru a evita complicatiile.

Sa-ti exfoliezi pielea.

Ti-ai exfoliat deja pielea cu un peeling chimic. Pielea nou aparuta la suprafata este lipsita de celule moarte, sebum sau murdarie, asadar o exfoliere suplimentara poate doar sa o irite si sa-i provoace daune.

Sa folosesti prea multe produse de ingrijire a pielii.

Schimba-ti rutina obisnuita de ingrijire a pielii cu un regim minim. Dupa un peeling chimic, cel mai bine este sa ramai la un produs de curatare delicat, la o crema hidratanta si la o lotiune cu factor de protectie solara. Evita cremele cu retinol si produsele cu ingrediente active sau iritanti.