Cat de importanta este epurarea apei si de ce este nevoie de solutii cat mai performante?

statie

Contextul actual in care se afla intreaga planeta nu este unul tocmai optimist. Africa de Sud se lupta cu o criza in ceea ce priveste apa potabila iar cantitatea de poluare din aer este din ce in ce mai mare, atat in marile orase, cat si in localitatile mici. Tehnologia moderna poate sa fie atat muma, cat si ciuma, fiind o sursa de poluare, insa reusind in acelasi timp sa aduca solutii pentru economisire de energie si pentru diminuarea poluarii.

Printre necesitatile tehnologice extrem de importante, de care orice administratie locala sau teritoriala are nevoie, se numara prezenta unei statii de epurare cat mai performanta. Importanta epurarii apei este deosebit de mare, in conditiile in care acest lichid este indispensabil vietii si cantitatea de apa buna de baut este din ce in ce mai mica. Pana acum, ne permiteam sa folosim apa proaspata pentru absolut orice activitate, insa este timpul pentru solutii de economisire.

Ce sunt statiile de epurare?

Reprezinta dispozitivele, constructiile si instalatiile care au drept rol epurarea apelor uzate. Exista o diversitate foarte mare de statii de epurare, in functie de scopul fiecareia. Astfel, pot fi descoperite statii cu epurare mecanica, in care intregul proces este de natura fizica, statii cu epurare chimica in care apar si procedee de natura chimica sau statii de epurare biologica.

Odata epurate, apele uzate pot sa fie refolosite pentru diverse necesitati cum ar fi irigatiile.

Istoria statiilor de epurare

Astazi, aceste produse sunt extrem de performante, General Biotech comercializand statii de epurare care asigura o multime de avantaje precum simplitatea de utilizare sau economie substantiala de energie.

Primele statii de epurare nu erau chiar atat de performante si au aparut in Anglia, in secolul XIX. Acestea au fost destinate curatarii fluviului Tamisa, care era destinatia canalizarii din Londra si care genera un miros greu de suportat. Din cauza mirosului, cei din Parlamentul Angliei imbibau carpe cu clorura de calciu si le puneau la geam. Evolutia a fost una naturala si interesanta, in asa fel incat astazi s-a ajuns la statii de epurare extrem de eficiente, care pot sa elimine atat compusi toxici cat si compusi organici, saruri organice, substante fertilizatoare si microorganisme din apa.

Multumita statiilor de epurare, putem sa ne plimbam prin orase fara a fi atacati de mirosuri si de riscuri de imbolnavire. De asemenea, putem sa avem apa curata chiar si in zonele in care cantitatile de apa proaspata nu sunt atat de mari precum am dori sa fie.