Categorii de persoane fizice si juridice carora li se adreseaza o firma de rent a car

Categorii de persoane fizice si juridice carora li se adreseaza o firma de rent a car

rent a car

Inchirierea unei masini reprezinta cea mai simpla si rapida solutie pentru persoanele care au nevoie sa se deplaseze usor intr-un oras sau la pana la o destinatie dinafara acestuia. Autoturismele se pot folosi atat pentru vacante, cat si in interes oficial, de serviciu, putandu-se alege dintre numeroase modele. Compania de inchirieri auto VAG24 pune la dispozitia clientilor o gama larga de masini dintre care se poate opta: masini mici, mari sau de lux. Atunci cand se inchiriaza un autoturism, clientii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Aflati care sunt acestea, inainte de a merge la o companie specializata.

Persoane fizice si persoane juridice

Atat persoanele fizice, cat si cele juridice pot inchiria o masina de la o firma specializata. Pentru acest lucru, soferul trebuie sa aiba cel putin 21 de ani, iar permisul de conducere trebuie neaparat sa fie emis cu cel putin un an inainte de momentul in care doreste sa inchirieze. Companiile isi doresc sa evite soferii incepatori, pentru a se asigura ca autoturismele vor fi folosite in siguranta si returnate asa cum au fost inchiriate.

Persoane fizice din Romania

Romanii pot inchiria fara probleme o masina de la o companie specializata, in cazul in care au nevoie de una, atata timp cat au minim 21 de ani. Unii oameni nu detin un autoturism, dar totusi vor sa plece in vacanta intr-un mod confortabil si placut. De aceea, optiunea inchirierii este ideala.

Turisti straini

Chiar si turistii straini pot inchiria o masina, daca au cel putin 21 de ani si un permis de conducere valabil international. Astfel, ei se vor putea deplasa mai bine in Romania, mai ales ca utilizarea GPS-ului ii va conduce exact acolo unde vor sa ajunga.

Persoane juridice

O categorie care joaca un rol important cand vine vorba despre inchirieri auto in Romania este cea din care fac parte persoanele juridice. Marile companii au nevoie de autoturisme in momentele in care vin parteneri din strainatate si vor sa le ofere confort si rapiditate. De asemenea, investitorii straini care vin sa studieze piata din Romania aleg tot masini de la companii de inchiriat. Un studiu realizat recent de Ziarul Financiar indica faptul ca cele mai multe persoane juridice care inchiriaza masini in tara provin din Italia, Spania, Franta si Germania.

Persoane juridice de drept public

De regula, persoanele juridice de drept public, in care se incadreaza functionarii publici nu apeleaza la masini inchiriate, intrucat insitutiile la care lucreaza dispun de propria flota de masini. Asta nu inseamna ca nu au dreptul sa inchirieze autoturisme atunci cand este nevoie. Sansele nu sunt insa foarte mari.

In mare, oricine se poate bucura de o masina inchiriata, daca se prezinta la compania specializata cu un permis de conducere valid national sau international si are cel putin 21 de ani si un permis de cel putin un an. Ideal este ca toti clientii sa citeasca foarte bine contractul de inchiriere, pentru a sti care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte pe durata inchirierii.