Indepartarea ruginii de pe caroserie. Sfaturi utile

sablare-auto

Una dintre cele mai mari probleme pe care le poate ridica un automobil este cea legata de rugina. Procesul chimic rezultat in urma contactului cu oxigenul duce la o uzura rapida a caroseriei si la scaderea duratei de viata a acesteia. In principiu, exista servicii de curatare caroserii auto  prin care rugina poate sa fie indepartate, unul dintre ele fiind sablarea. Inainte de a apela la orice tip de serviciu, este bine sa se cunoasca o serie de lucruri legate de caroserie.

Cum se poate preveni rugina?

Singurul mod prin care rugina poate sa fie prevenita este prin curatarea frecventa a automobilului si ingrijirea acestuia. De regula, oxidarea metalului apare dupa ce straturile de vopsea sunt indepartate si dupa aparitia unor evenimente mai putin placute, cum ar fi loviturile. Indiferent ca vorbim despre o lovitura serioasa aparuta in urma unui accident sau despre lovitura unei pietricele, aceasta poate duce la rugina.

Cum se poate actiona rapid in momentul in care apare un punct de rugina?

Un prim pas este de a se sterge punctul de rugina si zona care il inconjoara cu o carpa cu solvent pentru lacuri. Ulterior, zona ruginita se smirgheluieste pana se ajunge la metalul curat. De asemenea, trebuie sa se stearga praful cu ajutorul unei carpe si sa se aplice un strat de spray zincat. In cazul in care numarul punctelor de rugina este mare sau pur si simplu tot procesul pare dificil, este bine sa se apeleze la o firma precum Sablare Romania  , care poate rezuma intregul proces de curatare la un timp foarte scurt si reuseste sa sa fie extrem de eficienta. Sablarea este un proces prin care se poate curata aproape orice material fara riscuri, indiferent ca vorbim despre riscuri pentru materialul curata sau pentru om. Pe langa asta, este un proces relativ ieftin.