Ce poate face un contabil pentru un business, oricat de mic?

Foarte multi antreprenori aflati la inceput de drum considera ca serviciile unui contabil sunt necesare doar in momentul in care compania ajunge sa aiba mai multi angajati si sa emita sau sa primeasca sute de documente. Realitatea este alta, insa. Contabilul este indispensabil, chiar daca firma administrata are un numar minim de angajati iar numarul documentelor financiare sunt minime.

Din fericire, serviciile unui contabil pot fi oferite printr-o firma de contabilitate, ceea ce nu inseamna un alt angajat full time, ci doar achitarea unui abonament pe baza unui contract business to business.

De ce este atat de important un contabil?

Pentru ca partea financiara este cea mai importanta intr-un business si orice greseala, mai ales greselile facute la inceput de drum, poate sa duca la probleme mari sau chiar la faliment. Statisticile privind business-urile aflate la inceput de drum nu sunt foarte incurajatoare, mai mult de 50% ajungand sa falimenteze in aproximativ 3 ani. Acest rezultat dezastruos este cauzat, in mare parte, de ambitia administratorilor de a face absolut totul.

Beneficiile pe care le aduce un contabil bun intr-o companie sunt considerabile:

  • Ajuta la gestionarea corecta a afacerii, ocupandu-se de tot ceea ce inseamna administrarea financiara. Exista principii de baza, bine cunoscute de orice contabil, care pot ajuta la o evolutie fireasca a unui business. Aceste principii sunt aplicate in evidenta salariilor, a imprumuturilor, a datoriilor, a cheltuielilor si a veniturilor, cu scopul de a atrage cat mai mult profit;
  • Contribuie la economii de timp. Timpul este cel mai important activ al unei persoane care administreaza o companie. Chiar daca esti in stare sa administrezi de unul singur toate documentele companiei, externalizarea acestei activitati te ajuta sa economisesti foarte mult timp;
  • Iti da sfaturi. Un contabil bun iti poate da sfaturi privind modul in care sa iti investesti banii.

Cum gasesti un contabil bun?

In momentul in care cauti un contabil este bine sa te asiguri ca are experienta, ca este membru activ CECCAR si ca este o persoana cu care poti comunica usor. Evident, conteaza si pretul, insa nu intotdeauna pretul cel mic inseamna cea mai buna afacere.

Cei de la Globalaudit.ro iti pun la dispozitie contabili cu experienta, care te pot ajuta sa iti desfasori activitatea intr-un mod cat mai corect. Acestia te ajuta cu toate activitatile contabile si financiare, de la inregistrare documente primare si intocmirea declaratiilor fiscale pana la salarizare si in cazul in care este nevoie, audit financiar.