AncaP

Ce se intampla cu corpul nostru cand luam avionul

Ce se intampla cu corpul nostru cand luam avionul

Numeroase sunt persoanele carora le place sa calatoreasca si sa descopere lumea. Cu toate acestea, putini sunt cei care declara ca timpul petrecut la bordul avionului este placut, in special daca este vorba despre un traseu mai lung. Acest lucru se datoreaza diferitelor schimbari pe care corpul nostru este nevoit sa le indure in timpul unui zbor.

Auzul slabeste, picioarele devin mai grele, respiratia capata un miros neplacut…mai multe lucruri se petrec cu corpul nostru in momentul in care calatorim cu avionul.

Gustul. Cu siguranta ai remarcat faptul ca, in momentul in care te afli in plin zbor, gustul este putin schimbat. Conform oamenilor de stiinta, zonele creierului responsabile de gustul nostru functioneaza in mod diferit in momentul in care ne aflam la bordul unui avion.

Urechile. Este fara indoiala unul din lucrurile care ii irita cel mai tare pe calatori. Acestia au impreia ca urechile le sunt infundate. Aceste sentiment se datoreaza schimbarii de presiune de la bordul avionului si devine si mai neplacuta in momentul in care ne miscam putin. Aerul este cel care exercita o presiune in interiorul urechilor noastre ceea ce ne poate slabi auzul din cauza durerilor.

Picioarele. Deoarece nu este posibil sa ne deplasam in mod liber la bordul unui avion, picioarele noastre au tendinta sa se umfle. Lipsa miscarii afecteaza in mod direct circulatia sanguina ceea ce favorizeaza stagnarea sangelui in picioarele noastre. Rezultat – picioarele noastre se umfla si devin mai grele.

Respiratia. Pe langa numeroasele schimbari petrecute cu corpul nostru in timp ce calatorim cu avionul deja mentionate, corpul nostru mai poate trece si prin alte schimbari. Respiratia noastra poate deveni cu adevarat neplacuta. Acest lucru se datoreaza faptului ca corpul noastru are tendinta sa se deshidrateze in momentul in care ne aflam in plin zbor ceea ce il determina sa produca mai putina saliva ceea ca favorizeaza multiplicarea bacteriilor in gura.