Procedura de micropigmentare scalp reprezinta aplicarea unor puncte microscopice tatuate la nivelul scalpului, in scopul de a imita aspectul parului. Aceasta tehnica poate fi efectuata pe un scalp complet chel sau pe o portiune a scalpului, pentru a crea iluzia de densitate intre firele de par existente. In esenta, procedura de micropigmentare scalp plaseaza in mod strategic micro-pigmenti pentru a crea aspectul unei tunsori rase.
Pentru cine este recomandat tratamentul de micropigmentare scalp?
Micropigmentarea scalpului este potrivita pentru multe forme de alopecie, dar pentru unii, este una dintre singurele tratamente cosmetice care pot camufla complet aspectul acestei probleme. Persoanele cu Alopecia Universalis, de exemplu, nu au suficient par pentru un transplant, micropigmentarea scalpului fiind astfel singura solutie pentru problema lor. In mod similar, aceasta procedura poate camufla cicatrici ale scalpului cauzate de interventii chirurgicale sau de accidente anterioare.
Cine nu ar trebui sa apeleze la acest tratament?
Micropigmentarea scalpului nu este potrivita pentru orice forma de alopecie, in special pentru cele cauzate de un factor inflamator autoimun. Aplicarea acestei proceduri pe o persoana care sufera de acest tip de afectiune ar agrava sever scalpul sau si ar putea provoca cicatrici suplimentare si o cadere mai mare a parului. Doar un medic dermatolog ar putea fi capabil sa ofere un diagnostic corect in legatura cu originea alopeciei, urmand sa ofere acordul acestei metode de cosmetizare a scalpului.
Care este diferenta dintre micropigmentarea scalpului si tatuarea traditionala?
Scopul micropigmentarii scalpului este complet diferit de cel al tatuarii obisnuite. Acest tratament cosmetic este realizat cu scopul de a trece neobservat de cei din jur, in timp ce scopul unui tatuaj este de a atrage atentia imediata a oamenilor. Acesta este motivul pentru care practicienii de micropigmentare a scalpului utilizeaza o cerneala speciala si un ac extrem de subtire pentru a realiza o pigmentare artificiala intr-un mod care imita foliculul de par, creand aspectul de scalp sanatos si natural. Avand in vedere acest lucru, micropigmentarea scalpului nu va fi niciodata posibila cu echipamente de tatuare traditionale. Cerneala de tatuaj obisnuit iese in evidenta, iar acele folosite nu sunt suficient de subtiri pentru a recrea aspectul miniatural de par proaspat ras.
Unde poti beneficia de o astfel de procedura?
Daca iti doresti sa te bucuri de o astfel de procedura, la Elegance Clinic, in centrul Bucurestiului, ai la dispozitie specialisti, aparatura de buna calitate si proceduri eficiente.