Care sunt superalimentele pe care trebuie sa mizezi in 2017?

Spirulina, ceai matcha, seminte de chia… si mai sanatoase si mai detox, si mai energizante… superalimentele sunt o valoare adaugate pentru farfuria si sanatatea ta. Dar pe langa acestea deja foarte celebre, exista o multime de alte superalimente de descoperit neaparat in 2017.

Si daca rezolutia ta pentru noul an 2017 este sa mananci mai sanatos, exista unele noi superalimente care iti vin in ajutor. Si ce poate fi mai bun decat sa te motivezi sa mananci sanatos descoperind noi texturi, noi savori si noi retete?

Care sunt noile superalimente de descoperit?

Pudra de ciuperci chaga. Supranumita « campioana imortalitatii », ciuperca chaga creste in padurile din Rusia si din Canada. Este ciuperca cea mai bogata in nutrienti din lume. Capacitatea sa antioxidanta te va ajuta sa lupti contra inflamatiilor si a imbatranirii celulelor. Este si o modalitate excelenta de a lupta contra ridurilor. Se poate prepara sub forma de infuzie si poate inlocui cu succes ceaiul sau cafeaua.

Kurakkan. Cereala kurakkan, denumita si eleusine, este o varietate de mei salbatic. Este o sursa excelenta de calciu si de fier, participand la cea mai buna stare de sanatate a organismului. Contine foarte multe fibre, nu contine gluten si poate ameliora digestia.

Castravetele african sau kiwano. Este un fruct foarte ciudat, foarte bogat in provitamina A si in vitamina C. Trebuie savurat dimineata pentru un plus de energie, pentru a te binedispune si pentru a obtine cea mai neteda piele.

Care sunt celelalte superalimente pe care te poti baza?

Urucum. Cu un nivel foarte important de betacaroten, urucum este un condiment care actioneaza contra stresului, a imbatranirii si a agresiunilor razelor UV.

Pudra de lucuma. Lucuma este un fruct foarte hranitor, numit si fructul ou, datorita asemanarii sale cu un ou fiert. Este foarte bogat in vitamine, proteine si minerale si foarte dulce.

Pudra de carob din Peru. Pudra de carob sau pudra de roscove este foarte energetica, este cea mai sanatoasa alternativa la cacao si poate regla tranzitul.

Pudra de nopal. Se pare ca frunzele acestui cactus pot regla nivelul de zahar din sange dar si grasimile din organism. In plus, pot regla aciditatea si contribuie la buna functionare a ficatului.