AncaP

6 alimente pe care astmaticii ar trebui sa le evite

astm, carne, citrice, fibre, grasimi, lactate

Numeroase alimente de pe piata vin cu problema urmatoare- sunt cele care maresc productia de mucus sau care stimuleaza  raspunsul sistemului imunitar, dar  si care pot agrava starea persoanelor astmatice. Pentru a evita toate aceste insa, cel mai bine ar fi sa maresti consumul de alimente bogate in magneziu.

Persoanele care sufera din cauza astmului vor sa consume cel mai adesea preparate home-made sau alimente pentru a reduce episoadele de crize dar foarte putine dintre ele stiu ca unele alimente ar trebui sa fie evitate neaprat.

Unele alimente sunt de evitat neaparat deoarece pot agrava simptomele astmatice. Care sunt acestea?

Grasimile saturate. Se regasesc in numeroase alimente care compun micul dejun sau pranzul, precum produsele de patiserie, carnea rosie sau alimentele prajite. Grasimile saturate sunt cele care pot agrava simptomele astmatice din cauza raspunsului imunitar care « primeste » aceste substante.

Cel mai bine ar fi sa se consume alimente bogate in acizi grasi omega 3 si surse de proteine slabe.

Produsele lactate integrale. Din cauza faptului ca acestea contin multe grasimi, acestea pot agrava simptomele. Cel mai bine ar fi sa alegi produsele lactate in mod inteligent. Alege-le pe cele mai light si incearca sa le inlocuiesti din timp in timp cu alternative mai sanatoase, precum cele vegetale.

Carnea rosie. Carnea rosie contine un nivel foarte ridicat de grasimi saturate. Iar cei care consuma multa carne rosie pot sa sufere la un moment dat din cauza astmului. Incearca sa consumi cat mai putina carne rosie si inlocuieste-o cu varietati mai slabe.

Citriciele sau rosiile. Citricele si rosiile contin foarte multe fibre si nutrienti dar si compusi care ar putea agrava simptomele la persoanele care sufera din cauza astmului.

Alimentele sarate. Excesul de sodiu din corp poate sa duca la probeleme renale, obezitate, edeme si multe altele. Poate sa aiba insa si o incidenta negativa asupra persoanelor care sufera din cauza astmului din cauza maresc raspunsul sistemului imunitar si pot declansa simptomele acestei boli.

Grasimile trans. Nu sunt deloc sanatoase si pot mari riscurile de a suferi de boli cardiace sau de diabet. Pot agrava si simptomele astmului. Alege in schimb sa consumi alimente care contin grasimi bune precum uleiul de masline, de rapita sau de seminte de in.