Ce trebuie sa stii despre tratarea lemnului?

Constructiile din lemn au o multime de avantaje si sunt folosite de oameni inca din cele mai vechi timpuri. Lemnule ste rezistent, este foarte bun izolator, este usor de folosit, arata extrem de bine si este foarte elastic. Totusi, daca nu este bine tratat, acesta poate sa genereze o serie de probleme. Pentru a te bucura de toate avantajele lemnului, fara a cunoaste probleme precum incendiile, cariile sau rozatoarele, cei de la Rom Tech International recomanda o serie de solutii foarte eficiente. Acestea sunt gandite in asa fel incat sa asigure eficienta indiferent ca este vorba despre ignifugare pod sau despre o simpla tratare impotriva mucegaiului pentru scandurile din gard.

Ce trebuie sa stii despre tratamentul lemnului?

Tratarea lemnului se poate face in mai multe moduri, diferentiindu-se o serie de substante gandite pentru scopuri ignifuge, anticari, antifungice sau insecticide. IN general, o constructie din lemn trebuie sa fie tratata impotriva tuturor factorilor care ar putea sa faca probleme, inca din momentul in care este ridicata. Ulterior, lucrurile pot sa devina ceva mai dificil de realizat.

Daca iti construiesti o casa din lemn, trebuie sa stii ca tratamentul lemnului poate sa difere la interior si la exterior:

  • Tratamentul lemnului interior. Trebuie sa nu fie toxic pentru om, sa nu modifice structura lemnului, sa fie usor de utilizat si sa nu modifice culoarea lemnului. Exista tratamente precum WoodProtect care au o complexitate destul de mare si pot face fata unui numar variat de daunatori.
  • Tratamentul lemnului exterior. La exterior, solutiile trebuie sa fie ceva mai complexe, deoarece factorii care pot dauna pot fi si ei mai numerosi si mai puternici. La exterior lemnul trebuie sa fie tratat impotriva apei, impotriva focului si impotriva insectelor si a mucegaiului. De asemenea, trebuie sa faca fata foarte bine procesului de inghet-dezghet.

In general, tratamentul lemnului se face de catre o echipa de profesionisti, insa nu este suficient sa gasesti niste experti, ci trebuie sa te asiguri ca produsele pe care le folosesc sunt de buna calitate. Atunci cand tratezi constructiile din lemn, asadar, asigura-te ca produsele folosite sunt testate si aprobate de INL, INCERC si de alte institutii asemanatoare. In felul acesta, te vei putea bucura de constructii pe termen lung si foarte lung.