Ce trebuie sa stiti despre o operatie de hernie de disc?

Unele persoane sunt interesate de o operatie hernie de disc Bucuresti, aceasta operatie fiind in ziua de azi una destul de comuna. Operatia de hernie de disc este o interventie care inlatura hernia de disc care comprima una sau mai multe radacini nervoase. Operatia de hernie de disc este recomandata doar unor anumiti pacienti.

Cand se recomanda o operatie hernie de disc Bucuresti?

Cel mai des, o operatie hernie de disc Bucuresti este recomandata in special pacientilor a caror simptomatologie nu s-a ameliorat nici dupa 6-8 saptamani de tratament medicamentos. O alta situatie in care se impune tratamentul chirurgical al herniei de disc este aceea in care exista un anumit deficit senzitiv sau motor semnificativ. In aceste doua situatii se impuen asadar o astfel de interventrie. Un exemplu in acest sens este momentul i cnare pacientul nu isi poate misca piciorul sau acesta este atat de amortit inca pune probleme pacientului.

Acestea sunt cele doua situatii in care se impune o operatie hernie de disc Bucuresti. In acest fel, pacientul poate trece cu bine peste problema, iar nervul se poate decomprima mai rapid. Se pot reduce si efectele secundare datorate faptului ca nervul este comprimat. Ai in vedere si faptul ca daca nervul este comprimat o perioada mai lunga de timp, atrunci recuperarea functiei sale este mult mai dificila, de aceea este o idee foarte buna sa rezolvi cat mai curand aceasta problema, chiar din momentul in care ea incepe sa apara.

Interventia chirurgicala se mai impune si in momentul in care apare sindromul coada de cal si anuem ca pacientul nu mai poate sa-si miste bine unul sau ambele picioare. Acest sindrom este caracterizat prin amorteli in zona perineala, dar si o disfunctie sfincteriana urinara sau chiar intestinala. Desi este determinat de rareori de o hernie de disc lombara. Acest sindrom poate aparea in acest caz, de aceea se impune sa se aiba in vedere si o astfel de interventie daca acest lucru se intampla.

In ceea ce priveste procedura in sine, aceasta consta in primul rand printr-o incizie. Dupa incizie, urmeaza patrunderea prin planul muscular pentru a ajunge la coloana vertebrala. Se inlatura o parte din ligament si se patrunde pe langa nervul spinal pentru ablarea herniei de disc. In ultimii zeci de ani, chirurgia spinala a cunoscut o mare dezvoltare. Latura minim invaziva a acestei interventii este motivul pentru care multe persoane apeleaza la ea.

Noile tehnici caracteristice acestei interventii ii permit pacientulu isa se intoarca aproape imediat la o viata normala, de aceea o astfel de operatie este consdierata a fi foarte eficienta. Medicii recomanda pacientilor daca operatia este sau nu cea mai potrivita solutie pentru ei. Chirurgul reuseste sa realizeze cat mai bine o astfel de operatie, de aceea riscurile de aparitie a unei complciatii sunt foarte mici. El se foloseste de cele mai noi tehnologii pentru a minimiza semnificativ riscurile, de aceea o astfel de oepratie poate fi o solutie buna pentru a scapa de durerile de spate, ea fiind chiar indicata unor pacienti. Mai multe informatii despre operatia de hernie de disc aici: https://www.ortopedie-arcalife.ro/operatie-hernie-de-disc-lombara