admin

Ceaiurile Medicinale – Solutia Naturala Intr-o Lume Plina de Pastile Chimice

Intr-o lume pline de farmacii si de pastile realizate prin procese chimice, plantele si metodele babesti reprezinta solutii foarte bune pentru micile probleme de sanatate care apar de-a lungul vietii.

MentaInca din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit plantele pentru a-si rezolva problemele medicinale, iar ceaiurile au reprezentat leacuri pentru o varietate extrem de mare de boli.

Odata cu globalizarea din ultimii ani, varietatea de ceaiuri s-a marit, asadar avem optiuni pentru extrem de multe probleme.

Iata un top 5 al celor mai bune plante pentru ceaiuri medicinale:

urzica – O planta nu foarte prietenoasa in momentul in care te atingi de ea, dar foarte buna din punct de vedere medicinal.  Ceaiul de urzica are urmatoarele efecte benefice: ajuta la vindecarea anemiei, curata sangele, ajuta la slabit, vindeca bolile de rinichi si reumatismul, ajuta pentru bolile de piele;

Patrunjel – pe langa proprietatile culinare pe care le are, patrunjelul poate fi si un bun vindecator. Ceaiul de patrunjel este benefic pentru imunitate, sistemul nervos, glanda, slabire, par, impotenta si chiar si cancer;

–  Menta – Unul din cele mai folosite ceaiuri, ceaiul de menta are pe langa aroma puternica si gustoasa si proprietati curative. Ajuta la sanatatea orala, sinuzita, constipatie sau cresterea energiei;

Coada soricelului – Planta folosita foarte des de bunicii nostri, coada soricelului are numeroase efecte benefice asupra corpului . Printre aceste efecte putem enumera : curata acneea, elimina constipatia, ajuta la vindecarea gastritei si ulcerului, elimina hemoroizii, ajuta la vindecarea reumatismului.

Busuioc– Un alt ceai extraordinar este ceaiul de busuioc. Ceaiul de busuioc ajuta la urmatoarele afectiuni: afectiuni respiratorii, afectiuni pe fond nervos, hepatice, gastro intestinale, afectiuni hepatice sau glicemie.

Pe langa aceste plante exista sute altele care te ajuta in diverse probleme medicinale. Asadar, in momentul in care simti ca ceva nu functioneaza asa cum trebuie in corpul tau, intra pe google si gaseste planta care te ajuta!

Lasa-ti parerea!