Prelungeste rezistenta pentru piatra naturala prin impermeabilizare

Piatra naturala este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru constructii si pentru amenajari interioare. Si in prezent putem gasi piatra naturala folosita atat pentru spatii exterioare precum trepte, curti, trotuare, pavaje, cat si pentru spatii interioare precum pardoseli in diferite institutii publice sau spatii comerciale.

Pentru ca piatra naturala folosita in aceste spatii sa se bucure de o rezistenta cat mai mare in timp, exista diferite procedee prin care aceasta durabilitate sa fie prelungita. Unul dintre aceste procedee se refera la impermeabilizare piatra naturala.

Ce trebuie sa stii despre impermeabilizare?

Piatra naturala poate sa fie afectata de diferiti factori de mediu, iar apa este fara doar si poate unul dintre factorii externi care sa conduca la degradarea acelor suprafete unde a fost folosita piatra naturala.

Pin procedeul de impermeabilizare piatra naturala orice tip de suprafata unde s-a folosit travertin, marmura ori alt tip de piatra va avea un plus de rezistenta la contactul cu apa sau cu alte tipuri de lichide. Cu alte cuvinte, impermeabilizarea contribuie la evitarea patrunderii apei sau a altor lichide in elementele structurale ale suprafetelor realizate in urma procedeelor de finisare piatra naturala.

Ca urmare a procedeului de impermeabilizare piatra naturala rezistenta diferitelor suprafete unde s-a folosit piatra naturala poate fi sporita considerabil. Operatiunea de impermeabilizare a suprafetelor se efectueaza dupa procedeul de finisare piatra naturala. Intotdeauna acest procedeu trebuie efectuat de oameni profesionisti care dispun de utilaje tehnologice profesionale destinate acestor operatiuni.

Principalele avantaje ale impermeabilizarii

Impermeabilizarea pietrei este recomandata atat pentru interior cat si pentru exterior. In oricare dintre aceste medii apa si diferite lichide pot ajunge pe suprafetele din piatra naturala.

Cele mai importante avantaje pe care procedeul de impermeabilizare piatra naturala le aduc se refera la reducerea permeabilitatii pietrei, la rezistenta sporita in calea razelor UV si implicit pastrarea culorii naturale a pietrei, evitarea umezirii stratului de adeziv sau tencuiala folosit pentru a monta piatra naturala pe suprafata respectiva, si intretinerea mai usoara a acestor suprafete din piatra naturala.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje este indicat ca dupa procedeul de finisare piatra naturala sa apelezi la servicii profesionale de impermeabilizare pentru suprafata unde a fost montata piatra naturala. Vei spori considerabil rezistenta suprafetei respective, indiferent daca este la interior sau la exterior, si vei spori durata de viata a suprafetelor acoperite cu piatra naturala.