admin

Top5 Lucruri pe Care Nu Le Stiai Despre ZARA

In epoca noastra imaginea si informatia reprezinta totul. Fiecare miscare, fiecare cuvant si fiecare cuta de pe haina poate  reprezenta un factor decisiv pentru cariera sau pentru locul nostru in societate. Tinand cont de acesti factori, este normal sa apara afaceri de miliarde de dolari, care sa se ocupe strict de imagine.

zara RomaniaUna dintre cele mai mari afaceri in domeniu este Zara.  Un nume urias care si-a creat o imagine puternica si care inspira seriozitate si calitate. Desi Zara Romania a aparut abia in 2007, brandul are o istorie mult mai vasta si ca orice mare companie are o poveste .

Iata 5 lucruri pe care probabil nu le stiai despre Zara :

  • Face parte dintr-o companie gigant care contine alte nume uriase precum Pull & Bear sau Stradivarius. Compania se numeste Inditex si este aparuta in Spania;
  • Cel care detine Inditex este cel mai bogat om spaniol.Numele lui este Amancio Ortega Gaona si cu toate ca averea lui este colosala, este foarte modest. In momentul in care compania lui a fost listata la bursa, i-au intrat in conturi 6 miliarde de dolari. Desi a fost o realizare imensa, a sarbatorit mancand la cantina companiei;
  • Numele initial al brandului Zara a fost Zorba, dupa numele celebrului Zorba Grecul; Aparut in anul 1975 in regiunea Coruna din Spania, a reusit in mai putin de 15 ani sa deschida peste 100 de magazine in tara.
  • In Romania, Zara este cel mai mare retailer de imbracaminte, avand vanzari de peste 58 de milioane de euro anual; Odata cu lansarea in Romania, Zara a inceput sa isi comercializeze produsele si online.
  • In 2004, cifra de afaceri  Zara a ajuns la 3819,6 milioane de euro, aproape 65% din toata cifra de afaceri a companiei Inditex.

Cu asemenea cifre si o istorie atat de bogata, cu siguranta are mult mai multe povesti de spus si isi merita cu prisosinta locul in industria modei.

Lasa-ti parerea!