Aiosif

Cele mai bune alimente pentru sanatatea oaselor

Vitamina D este cea care ne ajuta sa absorbim calciul. Cele doua elemente se recomanda atunci cand vrei sa eviti tot felul de fracturi si sa intarzii problemele legate de osteoporoza. Calciul este cel care consolideaza structura oaselor si cea a dintilor in timp ce vitamina D poate favoriza cresterea osoasa. Iata insa care sunt si cele mai bune alimente pentru sanatatea oaselor care trebuie sa fie incluse in meniul tau.

oase

Laptele de soia. Acizii grasi esentiali, proteinele, fibrele, vitaminele si mineralele din laptele de soia sunt esentiale pentru sanatate. Este o excelenta alternativa pentru lapte mai ales pentru persoanele care sufera din cauza unei intolerante la lactoza.

Produsele lactate. Produsele lactate sunt cele care te ajuta sa iti mentii o buna presiune arteriala si celulele sanguine intr-o stare buna. Sunt si o sursa de energie care contribuie si la buna functionare a tesutului nervos. Calciul din produsele lacatate se absoarbe mai usor decat cel din alte alimente.

Cerealele imbogatite cu calciu. Sunt cea mai buna sursa de fibre. Previn si reduc constipatia si te ajuta sa iti mentii silueta in acelasi timp. Pot diminua si riscul aparitiei diabetului si a bolilor cardiovasculare.

Sardinele. Sardinele contin acizi grasi omega 3 care reduc riscul apartitiei bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a artritei. Toate tipurile de pesti sunt de altfel bune pentru oase si sanatatea cerebrala, dar sardinele au un nivel important – 325 miligrame.

Tofu. Este cel care te ajuta sa previi osteoporoza si este o sursa excelenta de calciu. Are foarte putine calorii.

Somonul. Este si el foarte bogat in calciu si acizi grasi omega 3. Este un aliment excelent pentru oase si creier si cea mai buna alternativa pentru carnea rosie.

Tahini. Vine cu cinci grame de proteine si nutrienti esentiali precum fierul, magneziul, zincul si acidul folic. Tahini este un aluat bogat in calciu preparat pe baza de seminte de susan prajite.

Legumele. Legumele verzi sut cele mai bune surse de acid folic, de vitamina K, dar si de alti nutrienti necesari pentru a intari oasele. Legumele precum broccoli sau varza creata sunt foarte usor de asimilat.