admin

Cinci trucuri prin care sediul afacerii tale poate iesi in evidenta

1_454x340O cladire de afaceri atractiva vine cu numeroase avantaje. Nu doar ca angajatii vor veni cu mai multa placere la munca, dar si clientii vor fi mai usor de impresionat si de convins ca serviciile puse la dispozitie de tine sunt cele mai bune pentru ei. Asa cum multi spun, nu haina il face pe om si nici aspectul cladirii nu schimba o afacere, dar prima impresie conteaza foarte mult si un mediu mai placut in care se lucreaza nu face decat sa creasca satisfactia pentru toate partile implicate.

Si sunt multe aspecte de care ar trebui sa ai grija, dar noi iti vom prezenta doar cateva dintre ele. Totusi, daca esti atent si interesat, vei descoperi si singur multe lucruri pe care le vei putea imbunatati, chiar si fara sa cheltui exagerat de mult.

Vopseaua si culorile

Simpla culoare a unei cladiri poate sa aduca niste imbunatatiri in ceea ce priveste aspectul sau. Si poti fi chiar foarte original din acest punct de vedere, pregatind un design unic al cladirii in care lucrezi. Pana la urma, vopseaua este ieftina si putina imaginatie are oricine. Totusi, daca te simti depasit de situatie si nu vrei sa creezi o “opera de arta” ilara, cel mai bine ar fi sa apelezi la un designer profesionist. Pretul va fi un pic mai mare, dar investitia merita, de cele mai multe ori, pentru ca va reusi sa te scoata in evidenta si la nivel vizual.

Semnalizarea

Prezentarea este extrem de importanta in ziua de astazi. Si este de datoria ta sa te prezinti in fata clientilor tai asa cum poti mai bine. In primul rand, acestia trebuie sa fie capabili sa iti repereze afacerea si sa o gaseasca usor. Cum poti face asta? Printr-o semnalizare de calitate. O firma luminoasa, o sigla usor de tinut minte si o paleta de culori deosebita rezolva o buna parte din problema. Nu trebuie totusi nici sa exagerezi, pentru ca, astfel, cladirea va deveni ostentativa si nu va face decat sa alunge clientii, lucru pe care, cu siguranta, nu ti-l doresti.

Iluminarea

O firma luminoasa nu este totul, nu intr-un oras mare unde mai exista atat de multe alte cladiri iluminate, pe langa cea in care iti desfasori activitatea. Asadar, trebuie sa vii cu ceva nou, inovator. Cladirea ta trebuie sa fie vizibila si pe timp de noapte, indiferent daca afacerea este deschisa sau nu. Asa, oamenii care vor trece pe langa ea vor fi mai usor de impresionat si vor deveni curiosi in legatura cu ce se intampla acolo pe timpul zilei. In acest mod iti vei atrage clientii. Bineinteles, este nevoie si de niste servicii de calitate, dar macar vei sti ca ai pe cine sa servesti.

Imbratiseaza stilul in care este construita cladirea

Poate ca afacerea ta activeaza intr-o cladire mai veche, dar modernul nu este totul. De fapt, arhitectii urbani spun ca o cladire mai veche atrage mai multi clienti si este potrivita pentru afaceristii mici si mijlocii. Nimeni nu spune ca nu ar trebui sa aduci si niste imbunatatiri la infrastructura, dar pastreaza stilul neschimbat pentru a reusi sa impresionezi pe cei care iti trec pragul. In plus, probabil ca nici angajatii nu vor fi deranjati daca lucreaza intr-o cladire mai deosebita fata de prietenii lor din cladirile de afaceri.

Confort si functionalitate

Expertii spun ca una dintre cele mai bune modalitati de a le permite angajatilor sa se relaxeze, dar si de a impresiona din prima clientii, este existenta unei terase verzi. Un colt de natura este un colt de rai pentru cei care sunt obisnuiti sa lucreze intre patru pereti si chiar si o pauza petrecuta intr-o gradina ar schimba multe. Iar niste angajati mai fericiti iti aduc si clienti mai multumiti de serviciile tale. In plus, nu ar trebui sa neglijezi nici efectul direct pe care gradina l-ar avea asupra acestora.

O gradina nici nu este greu de obtinut. Ai nevoie de o hidroizolatie buna si de un proiect de calitate. Insa, plusul de originalitate astfel obtinut este unul imens. O gradina nu doar ca ofera angajatilor sansa de a se relaxa pentru cateva minute intr-un alt mediu, dar iti aduce si beneficii la nivel vizual. Pana la urma, putine cladiri se bucura de toate caracteristicile de care am vorbit pana acum. Iar succesul unei afaceri depinde, intr-o masura mai mica sau mai mare, si de factorul vizual. Asadar, invata sa iti prezinti afacerea asa cum trebuie si totul va rezulta intr-un succes mai mare si mai multe profituri.