admin

Ce faci cu frigiderul vechi?

frigiderRecent, frigiderul din dotare a decis ca nu mai vrea sa functioneze si a spus stop joc. Este adevarat ca este vechi si ca si-a facut treaba, insa am apelat totusi la servicii de reparatii frigidere de la Reparatii-frigorifice-chirita.ro pentru a-i mai da o sansa. Din pacate, nu a avut aceasta sansa, asadar, trebuie achizitionat un nou frigider. Pus in fata faptului implinit, trebuie sa fac ceva cu frigiderul vechi, motiv pentru care am cautat o solutie de a-l arunca si am descoperit ca exista variante de reciclare. Iata, asadar, cateva informatii si sfaturi despre reciclarea frigiderului.

De ce sa il reciclezi?

Pentru ca nu ai unde sa il arunci si pentru ca daca este lasat in plina strada sau in natura, poate sa fie daunator pentru mediul inconjurator.  Reciclarea poate sa insemne multumire psihica si de asemenea, poate sa insemne ceva reduceri pentru achizitia unui frigider nou. Sunt din ce in ce mai multi comercianti care ofera posibilitatea unui Buy Back, luandu-ti frigiderul vechi si aducand unul nou.

Daca nu vrei un frigider nou, exista si firme de reciclare care vin la tine la usa si iti iau frigiderul. Astfel, te bucuri de o serie de avantaje:

  • Nu trebuie sa il cari tu pana la locul de reciclare;
  • Poti sa scapi de el simplu si gratuit. De regula, firmele de reciclare sunt gratuite.
  • Protejezi mediul inconjurator.
  • Scapi de amenzi. Da! Aruncarea frigiderului in locuri neaprobate poate sa duca la amenzi. De cele mai multe ori, aceste amenzi nu sunt mici, putand fi chiar extrem de neplacute.

Care este pericolul dat de frigidere?

Precizam ca frigiderele sunt periculoase. Aceste pericol este rezultatul unui compus denumit Clorofluoracarbon, ce include carbo, fluor si clor. Prin CFC se introduce foarte usor in stratul de ozon, ceea ce accelereaza neplacerile pentru mediul inconjurator. Clorul distruge cantitati mari de ozon, rasand pamantul expus la radiati.