Cirque du Soleil – Bucuresti 2013

Cirque du Soleil - AlegriaDaca pana acum nu ati auzit de celebrul grup de circ de origine canadiana, ei bine, Cirque du Soleil este cel mai mare producator de teatru din lume si lider mondial necontestat in arta circului.

Din fericire pentru noi, romanii, Cirque du Soleil si-a facut aparitia si pe meleagurile noastre, anul acesta, si a oferit un spectacol de exceptie in fata unui public numeros care a amplificat energia artistilor.

Spectacolul ”Alegria” s-a desfasurat pe scena pavilionului central de la Romexpo, in zilele de 12, 13, 14 si 15 Septembrie si a fost asistat de oameni de toate varstele, precum si de personalitati ale natiunii, cum ar fi Ion Tiriac, Ilie Nastase, Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu.

Prima seara a evenimentului a fost deschisa de un exercitiu la trapez, acrobatii, elemente de gimnastica, tumbe la unison si salturi uimitoare pe trambulina.

Ulterior, pe scena si-a facut aparitia un clovn care imita sunetul unei motociclete, reusind sa starneasca ropote de aplauze si admiratii. Spectacolul a continuat cu un dans de cutite de foc, gimnastica ritmica si cu un numar al clovnilor care a indus publicul intr-o lume imaginara.

In cea de-a doua parte a spectacolelor si-au facut aparitia pe scena, Nostalgicele Pasari Batrane, Zburatorul – un personaj celebru al Alegriei, care a combinat elasticitatea corzii cu forta inelelor de gimnastica, si de asemenea, acrobatii care faceau niste tumbe uimitoare pe ”barele rusesti”.

Spectacolul s-a finalizat la ora 22:30, printr-o defilare a tuturor personajelor care au dat un ultim salut minunatului public.

Daca nu ati prins in nicio seara acest circ senzational, mai aveti ocazia sa ii vedeti pe cei de la Cirque du Soleil in Bratislava, Sofia, Minsk, Newcastle, Leeds, Liverpool, Nottingham, Lille, Bordeaux, Valencia, Gijon, Santander si Madrid.