Top 5 Destinatii Romanesti pentru Revelion 2014

revelion 2014 la munteSfarsitul de an se apropie cu pasi repezi si inceputul anului 2014 ne asteapta cu noi provocari. Pentru a sarbatori cum se cuvine trecerea dintre ani, in zgomotul focurilor de artificii, al sampaniei desfacute si in compania persoanelor dragi, trebuie sa fim si intr-un loc special. Daca pana acum nu te-ai hotarat unde sa petreci Revelionul 2014, Ghid365 iti ofera 5 destinatii romanesti ideale pentru acest eveniment:

  1.  Zona Maramuresului – In Tara Maramusesului, traditiile de iarna si obiceiurile sunt foarte bine pastrate. Zona este renumita datorita colindatorilor, al mosilor, caprei si al ursilor, care se manifesta intr-un spectacol folcloric cu masti, spre amuzamentul gazdelor. Tot aici, pe drumul judetean Sighet-Baia Mare, se afla celebra localitate Sapanta, cunoscuta pentru produsele artizanat din lana si remarcata prin „Cimitirul Vesel”.
  2. Banita – Localitatea din judetul Hunedoara este perfecta pentru un sejur daca doresti sa vizitezi zona Predealului. Aici poti vedea: Pestera Bolii, Pestera Ulciorului, Cheile Crivadiei, Pasul Valcan, Cetatea dacica de la Dealul Bolii, precum si statiunea Straja, unde poti practica sporturile de iarna. Pensiunea La Dragan te asteapta sa poposesti aici, pentru o vacanta de neuitat si un Revelion pe cinste!
  3. Baile Herculane – Statiunea din zona Banatului este renumita pentru multiplele posibilitati de tratament pe care le poti face si in sezonul rece: bai termale, aerohelioterapie, bai termale sulfuroase si sarate, inhaloterapie, etc. Iarna te surprinde in Baile Herculane intr-un peisaj de poveste si te asteapta sa vizitezi: Grota cu Aburi, Pestera Hotilor, Crucea Alba si altele.
  4. Sovata – Este o statiune potrivita atat pentru vacantele de iarna cat si pentru cele de vara. In sezonul rece, poti practica sporturile zapezii, precum schi, sanius sau schi fond, datorita unei partii situate la doar 6 km de statiune.
  5. Brasov – Un oras de munte, cu deschidere la cele mai renumite statiuni montane din Romania, Brasovul este unul din cele mai cautate locatii de Revelion. Statiunile din apropierea orasului, cu cele mai dotate partii, sunt: Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, Azuga si Busteni.