Alexandra

Copiatul la examenul de bacalaureat

Copiatul la examenul de bacalaureat

Cea mai bună soluție pentru a trece peste un examen este să înveți, dar mai există și soluții la care poți apela, astfel încât să reușeșți să treci totuși peste orice examen, chiar și în situația în care nu te-ai pregătit din diverse motive. Un site precum micro-căști.ro – sisteme moderne de copiat, cască de copiat fără fir -vă stă la dispoziție cu niște ajutoare la îndemână.

Care sunt metodele de copiat cele mai des întâlnite?

Fițuicile și ciornele

Acestea sunt cele mai des folosite metode de a copia, ele necesitând însă o anumită îndemânare. Este mult mai simplu să realizezi fițuici într-un document pe computer și să le pui un scris foarte mic, astfel încât să ai multă informație într-un spațiu redus. 

Ciorna este o soluție la îndemână, dar aceasta are și un dezavantaj important și anume că o astfel de ciornă nu poate cuprinde toată informația importantă și astfel va însemna că vei avea nevoie de foarte multe ciorne de acest tip. Mai mult decât atât, nu te poți folosi de ciornă dacă nu este permis accesul cu ciorne din exterior.

Lucrarea servită

Metodă lucrării servite este folosită foarte des în cazul eseurilor. Această metodă o folosește toată lumea pentru a nu-și mai bate capul cu eseurile și poate fi în același timp o singura cale de a avea rezultatele pe care ți le dorești și astfel să treci cu bine peste orice fel de examen. În acest caz, nu mai trebuie să te gândești la copiat.

Aceasta funcționează foarte simplu și anume realizezi câte o varianta de lucrare posibilă. În momentul în care s-a terminat examenul, vei preda lucrarea pe care ai scris-o acasă. Cu toate că această metodă aduce și niște rezultate foarte bune, ea nu este însă una prea practică pentru că va trebui să ai la dispozițe mult timp pentru a copia lucrările înainte de examenul respectiv. De aceea, în acest caz mai bine te apuci de învățat sau te orientezi către alte metode eficiente de copiat.

Copiatul folosind telefonul mobil

Această metodă de a copia presupune și ajutorul venit de la un prieten, acesta ajutându-te să treci cu ușurință peste un examen. El îți va șopti răspunsurile prin intermediul telefonului mobil. În același timp, telefonul mobil poate fi folosit și pentru a căuta răspunsurile online și astfel nu îți va fi greu să treci peste orice examen.

Ai grijă totuși că informațiile pe care le găsești online nu sunt de cele mai multe ori agreate de profesori, de aceea această metodă, deși utilă în unele situații, poate să nu fie o metodă prea bună în altele. Un alt dezavantaj al telefonului este că vei putea fi prins, având toate șansele de a fi prins chiar și la corectură. Puțini profesori acceptă că studenții lor să aibă telefoanele la îndemână în timpul examenului, de aceea această metodă este destul de riscantă și ușor de descoperit.

Căștile de copiat, pixul și ceasul de copiat

Pe lângă toate aceste metode clasice de copiat, tehnologia ne ajută mult, aceasta oferindu-ne ocazia de a copia într-un mod sigur, dar și eficient în același timp.

Cea mai populară metodă de copiat în rândul studenților rămâne casca de copiat. Aceasta este foarte simplu de utilizat, dar și sigură în același timp. Fiind foarte mică, ea funcționează cu baterii 337, asigurând o autonomie de până la 5 ore. Cască de copiat este și greu de observat, aceasta având culoarea pielii. Rezultatele în cazul folosirii acestei căști sunt așadar extrem de bune la examene, de aceea ar trebui să țineți cont de avantajele oferite de această cască.

Casca de copiat funcționează cu dispozitive diferite precum pixul de copiat sau cu cardul GSM pentru copiat. Aceste dispozitive au microfon, dar și cartelă nanoSIM, ele având și o autonomie cuprinsă între 2-2:30 ore. Modul GSM este foarte util pentru că acesta poate răspunde automat la apeluri și astfel casca de copiat este utilă în acest sens.

Poți vorbi într-un mod discret cu persoana aflată la celălalt capăt al firului și astfel vei putea trece peste orice fel de examen în cel mai scurt timp. Nu vei mai avea probleme în a trece peste o sesiune grea, un examen greu sau peste bacalaureat.

Cardul de copiat este un alt sistem foarte ușor de folosit, el fiind subțire, dar și ușor de ascuns. Acest sistem funcționează pe bază de căști de copiat, dar și pe baza unei cartele nanoSIM care trebuie introdusă în dispozitiv. Spre deosebire de tehnologiile mai vechi, o astfel de cască funcționează fără a mai fi nevoie de Bluetooth, dar și fără fire. Metoda de copiat devine în acest fel foarte ușor de pus în practică, iar examenul devine floare la ureche pentru oricine dorește să copie.

Cum alegem sistemul potrivit?

Alegerea unui sistem potrivit depinde de examenul la care participăm, un sistem potrivit fiind o adevărată provocare. Există numeroase oferte de cășți de copiat dintre care puteți alege, de aceea nu veți avea dificultăți în a găsi o cască foarte potrivită pentru ceea ce vă doriți.

Având în vedere că multe examene se susțin doar o dată la o perioada lungă de timp, vă doriți ca să alegeți un produs cât mai bun care să facă față situației. Țineți cont de faptul că o cască de calitate vă oferă mereu garanția folosirii pe o perioadă lungă de timp.

Un sistem de copiat potrivit devine o alegere cât se poare de bună, utilizarea sa neimplicând fire pe corp. Principala temere pe care mulți o au este că această cască ar putea să se vadă în ureche. Cu toate acestea însă, lucrurile nu stau chiar așa, tehnologia a avansat, casca nevazandu-se și făcându-și treaba foarte bine. Persoana de pe cealaltă parte a firului vă poate ajuta să treceți peste orice fel de examen prin intermediul acestei căști.

Deși o cască de copat ar putea părea că are dimensiuni mari, ea nu depășește dimensiunea unui bob de porumb. Având și culoarea pielii, este practic garantat faptul că nimeni nu va vedea faptul că purtați o cască în ureche. Alegând un astfel de sistem de copiat, veți putea trece cu bine peste orice fel de examen.